Начало Събития Събития България (архив) Велопоход по Трансродопския маршрут (номер 2)
Велопоход по Трансродопския маршрут (номер 2)
Написано от Организаторите    Неделя, 20 Юли 2014 09:02    Печат

Нашите приятели от Новото тракийско злато отново се стягат за велопоход по част от маркирания от тях Трансродопски маршрут. Ето какви са подробностите за това приключение, което ще се случи през месец октомври:


Това велоприключение е по-различно от септемврийското - маршрутът тук е кръгов, тръгваме и се връщаме в Кърджали.

Програма:

Ден 1 - сряда - 15.10
Сбор на групата по обяд в Кърджали. Колоездим от Кърджали до село Летовник на южния бряг на язовир Студен кладенец. Спим в бившето училище - кой в стая, кой на палатка.

Ден 2 - четвъртък - 16.10
Преминаваме през каменни махалички и родопски села до Буюк дере и после до еленовото стопанство на южния бряг на язовир Студен кладенец. Спим в хижите на ловното или на палатки на поляната с гледка към язовира.

Ден 3 - петък - 17.10
Преходът е по билото на Бойник планина - изключително панорамен, емоционален и разнообразен ден, който приключва в село Студен кладенец. Спим в къщата на Айхан и хапваме вкусно сготвено телешко.

Ден 4 - събота - 18.10
Досега карахме на изток, днес завъртаме педалите на запад към село Мъдрец. Пак гледки към язовир Студен кладенец (нейсе), но откъм северния му бряг. Кога друг път ще ви се удаде така хубаво да го заобиколите отвсякъде този язовир?
Вечерта спим в Мъдрец и ядем пъстървичка, която ни се топи в устата.

Ден 5 - неделя - 19.10
В последния ден от този Трансродопски поход ще се насладим на причудливи скални феномени, каменни чешми и диви горски плодове. За панорамите си знаете. Приключваме в Кърджали, където всеки се качва на колата и... домой.

Цена на човек при минимум 15 участника: 110 лв.

Цената включва:
- придружаващ бус по целия маршрут от Кърджали - Студен кладенец - Мъдрец и обратно пак до Кърджали, който превозва основния ни багаж през деня 
- професионален водач
- планинска застраховка

Цената не включва:
- храна
- нощувки - може в стаи (20-25 лв. на човек), може на палатка (5-10 лв. на човек)
- колела

https://www.facebook.com/events/328419737313085/


Add this to your website

Коментари

avatar totosmoto
0
 
 
А септемврийското велоприключение кога е?
avatar shtarkel
+1
 
 
Връзката към FB е невалидна или събитието е скрито и не е публично?
avatar pif123
0
 
 
Откъде да получим информация как става записването.
avatar mihaela78
0
 
 
Септемврийското е 19-22.09.
Октомврийското събитие вече е публично.
И двата велотура ги има в сайта на Новото тракийско злато тук: http://newthraciangold.eu/cmspage.php?id=192&lng=bg
В края на двете програми има мейл за записване.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 20 Юли 2014 09:32 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори