Начало Събития Събития България (архив) "С колела в Родопите" - велокурс и пътешествие с Байкария
"С колела в Родопите" - велокурс и пътешествие с Байкария
Написано от Любомир Ботушаров, Байкария    Четвъртък, 12 Юни 2014 12:58    Печат

"С колела в Родопите" е приключенска велосипедна програма предназначена за юноши и младежи на възраст между 12 и 18 години. В рамките на една седмица ще имаме възможността научим малко повече за различните техники на каране на велосипед в планината и да пътешестваме из прашните пътища и прекрасните гори на западните Родопи.

 

Програмата включва следните дейности:

- практически занятия, свързани с подобряване техниката на колоездене в планината - безопасност, катерене, спускане, спиране
- повишаване на знанията относно поддръжката на планинското колело - смяна на гуми, почистване и смазване, ремонт
- навигация или работа с карта, компас, GPS
- научаване на правила за групово придвижване в планината
- плаване с кану и въжена градина на бреговете на язовир "Голям Беглик"
- велопътешествие в района между язовир "Голям Беглик" и Триград
- занимателни игри и групови задачи

Целта на този курс е да подобрим познанията и уменията си за каране на колело в планината. В първата част на курса предвиждаме кратки карания по пътищата в района на Беглика, които ще бъдат комбинирани с практически задачки за подобряване техинката ни каране. Ще отделим време и на въпросите, свързани с поддръжката на планинския велосипед, след което ще се впуснем в неколкодневно велопътешествие из приказните гори и поляни на западните Родопи.

Пълна програма, изисквания към участниците и т.н. можете да прочетете тук: http://bikearea.org/s-kolela-v-rodopite-velokurs-i-pateshestvie.htmlAdd this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 12 Юни 2014 13:29 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори