Начало Събития Събития България (архив) Enduro Warriors Challenge - готови ли сте за ендуро състезание?
Enduro Warriors Challenge - готови ли сте за ендуро състезание?
Написано от Организаторите    Вторник, 29 Октомври 2013 13:44    Печат

29.10.2013 г. - Местата за участие вече са запълнени, но въпреки това си струва да дойдете и за да гледате това първо състезание от този тип в страната. Припомняме, че събитието до голяма степен е пробно, колкото да опипа почвата, но като се вземе предвид кой е организаторът и какви хора се записаха, смеем да твърдим, че то ще е едновременно забавно, но и съвсем сериозно като ниво на каране. Благодарение на няколко компании, които влязоха в ролята на спонсори (отразени са в плаката долу), вече са осигурени и награди за победителите в отделните категории. Събитието се сдоби и с плакат:

22.10.2013 г. - Тъкмо когато си мислехме, че за ендуро състезание в България (говоря за популярния в момента формат със специални етапи + етапи за придвижване) ще трябва да почакаме до следващата година, Добромир Добрев, победителят в състезанието Mega Enduro Mountain Hill 2013, обяви ще организира едно пробно състезание в тази дисциплина, което ще е повече приятелско събиране за каране, отколкото сериозна, официална надпревара, но това в никакъв случай не означава, че ще е скучно - изглежда тъкмо обратното! За място той е избрал местността Ксилифор край Велико Търново. За да се проведе мероприятието, трябва да се запишат поне 20 души, а максимумът е 50, така че във всички случаи побързайте да го направите, ако желаете да участвате! Таксата за участие е 15 лв. Следват подробностите, както са обявени във Facebook страницата на събитието:

Какво представлява Ендуро форматът и каква е концепцията но това събитие?

Идеята е по-скоро да се получи една приятелска сбирка на хора с опит в карането по естествени планински терени. Хора както от състезателните среди, така и такива, които просто обичат да си карат стабилно за удоволствие. Целта е да се тества класическият ендуро формат за състезания и да се даде началото на този вид събития за в бъдеще в България. 
Ендурото е една нова състезателна дисциплина, която набира изключително голяма популярност в света през последните години. В такъв тип състезания са комбинирани издържливостта при крос-кънтри състезанията с техничността на състезанията по спускане. 

- Състезанието ще включва 5 състезателни отсечки – наричани специални етапи, които ще бъдат основно спускане по разнообразни, технични и забавни пътеки.
Обща дължина на специалните етапи: 15 км с 1200 м отрицателна денивелация.
Обща дължина на трансферните етапи: 18-20 км 

- Предвижването между етапите ще се извършва на самоход от участниците, като отсечките за изкачване към специалните етапи няма да бъдат в съзтезателно темпо, но ще има определен период от време, за който всеки трябва да достигне до началото на следващия етап.

- Събитието ще се проведе в два дни, като през първия ден (събота, 2 ноември) участниците ще имат право да направят само по едно тренировъчно каране по всеки един от етапите, като в този ден те могат да достигат до началото на етапите както на самоход, така и с помощта на собствени превозни средства.

- През втория ден (неделя, 3 ноември) ще се проведе и самото състезание, по време на което участващите трябва да разчитат единствено на велосипедите си и собствените си сили.
Всеки участник ще трябва да стартира специалните етапи в точно определено време и ред, в интервали от 30 секунди един от друг.
При регистрация може да посочите с кои други участници бихте искали да стартирате един след друг.

*** Събитието ще се осъществи при минимум 20 записани участника. Максимален брой участници 50!

Очаквайте още подробности скоро! Ще ги намерите във Facebook страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/435890179854804/

Организационна такса: 15 лв.
Задължително предварително записване на: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 29 Октомври 2013 15:08 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори