Начало Събития Събития България (архив) Търново Downtown е отменено
Търново Downtown е отменено
Написано от Concept Creative    Понеделник, 05 Август 2013 15:25    Печат

Събитието, което се очакваше да бъде едно от най-интересните за 2013 година, се натъкна на доста подводни камъни и днес пристигна тъжната вест за отмяната му. Ето какво казват организаторите от Concept Creative по този повод в сайта си:

С огромно съжаление ви съобщаваме, че планираното за 31-ви август състезание във Велико Търново няма да се състои по независещи от нас причини.

След повече от 4 месеца в очакване на писмено потвърждение за провеждането на състезанието във Велико Търново, все още нямаме съгласувателно писмо от общината, въпреки законния срок за какъвто и да е отговор в рамките на 30 дни след постъпването на  проекта в деловодството. До този момент имахме устното потвърждение и уверение от г-н Георги Давидов (Експерт по спорта в община Велико Търново), че всичко по провеждането на състезанието е наред, имаме разрешението на всички свързани с провеждането му органи, но за съжаление се оказа, че това не е точно така...  Въпреки, че проведохме  срещи с КАТ, охранителна полиция и главния архитект на Велико Търново и от всички страни срещнахме разбиране и интерес, в последния момент се оказа, че всъщност нещата не са наред и състезанието няма да може да се проведе.

Екипът ни работи ужасно много по цялостната подготовка на събитието - намерени са спонсори, солиден награден фонд от над 2500 лева, закупени са дървени материали за изработката на трасето, цялостната визия също е готова, направени са множество партньорства, водени са преговори догодина състезанието да стане част от световните серии и да се превърне в нещо много голямо и значимо за страната ни, но за съжаление всичко това беше пренебрегнато и прието несериозно.

Поради това искаме да изкажем публично огромното си възмущение от отношението на община "Велико Търново" към проекта "Tarnovo Downtown 2013" и неуважението и подигравката с нашия труд.

Публикуваме отворено писмо-жалба, която внесохме в общината, за да може случилото се с нас и неизпълнението на административните норми да стане всеобщо достояние. Молим всички наши приятели и хора, които по някакъв начин се чувстват съпричастни, да споделят информацията, за да може да достигне до възможно най-голям брой хора.

Ето го писмото дословно:

ДО ИНЖ. ДАНИЕЛ ПАНОВ
КМЕТ НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО
КОПИЕ ДО ГЕОРГИ ДАВИДОВ
ЕКСПЕРТ ПО СПОРТА В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО
КОПИЕ ДО ГЕОРГИ БЕНЧЕВ
ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА БЪЛГАРСКИ КОЛОЕЗДАЧЕН СЪЮЗ
КОПИЕ ДО ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА
КОПИЕ ДО ВСИЧКИ НАШИ ПРИЯТЕЛИ И КОЛЕГИ

Ж А Л Б А

от

КОНСЕПТ КРИЕЙТИВ КРЮ ООД,
ЕИК 202401257, с адрес 1514 София, кв. Драгалевци, ул. "Акад. Сандерс" 32, представлявано от Данаил Ангелов
относно
Съгласуване на провеждането на състезание по планинско колоездене на територията на град Велико Търново (по трасе, указано в приложен проект) на дата 31 август 2013, под име: „Downtown Bike Cup | Veliko Tarnovo 2013“

Уважаеми г-н Панов,

С настоящата жалба желая да изразя искреното си възмущение от отношението на Община Велико Търново към представения от нас проект. Организацията на този проект бе стартирана още през март 2013 година с няколко пътувания, огледи на трасето и предварителни срещи в Общината с г-н Георги Давидов. Още на 4 април 2013 с входящ номер 5300-2724/04.04.2013 в Община Велико Търново внесохме проекта за реализацията на състезанието, в който всички детайли, които бяха предварително обсъдени, бяха надлежно представени. Както лесно може да се види, днес е 2 август, а нашият проект явно дълго (сигурно все още) е подпирал крака на някое чиновническо бюро. Вече 4 месеца Община Велико Търново не желае да отговори писмено дали ще съгласува или не това събитие.

Дори по-лошо! През всичките 4 месеца Общината в лицето на г-н Георги Давидов даваше индикации, че всички по веригата са информирани и че цитирам “няма проблеми”. Датата бе потвърдена от същия господин, последваха срещи с КАТ, Охранителна полиция, Главния архитект. Отвсякъде срещахме разбиране. По настояване на Общината беше подготвен проект за мост над главната улица (ул. Стефан Стамболов), за да не бъде спирано движението. Самият мост и идеята за него бе заложена от нас в проекта още от самото му начало. Трябваше утвърден проект, от квалифицирани проектанти - и това бе надлежно подготвено.

Още преди месец започна подготовката по изграждането на трасето, което трябваше да съдържа 7 скока, 12 виража и 1 голямо финално препятствие. Бе закупен дървен материал и крепежни елементи. Освен това беше подготвена рекламната визия за събитието, бяха ангажирани спонсори и множество партньорства, сред които и с Интерхотел Велико Търново. Downtown Bike Cup | Veliko Tarnovo 2013 планираше не само спортна част, а и множество активности за публиката и за обикновения човек въобще. Бяха подписани договори за обезпечаване на сцена, звук, на известни български диджеи и групи, които да се грижат за доброто настроение на хората. Освен това планирахме изграждане и на други зони за активности - въздушна възглавница за атрактивни скокове, зона за “траял” байкинг и т.н.

Участие в Downtown Bike Cup | Veliko Tarnovo 2013 бяха потвърдили състезатели от България, Великобритания, Испания, Румъния, Гърция, Македония. Състезанието щеше да стане част от Световните градски серии през 2014 година. НО....

В последните дни на юли, обаче, настъпи рязка и необоснована според нас промяна. Разбира се, тази промяна не бе изразена писмено... Първо ни бе предложено състезанието да бъде преместено на... други стълби. Явно за г-н Давидов, Downtown Bike Cup | Veliko Tarnovo 2013 представлява слизане по стълби. Явно си бяхме губили времето... Опитахме се да проявим разбиране и все пак проверихме предложените стълби, които както очаквахме не само, че не ставаха и че са два пъти по-опасни, но и ясно ни показаха, че започва кампания с цел да бъдем “извадени” от центъра на града. Опитахме се да разберем причината за резкия завой в позицията на Общината и чувахме трактовки като - “Как ще го охраняваме това? И без това си имаме толкова друга работа...”, “Как ще се оправим с възрастните хора, които са наши избиратели...” и т.н. необосновани обяснения.

Важно е да се отбележи, че в Общината беше внесен проект за охраната на събитието, който включваше над 25 маршали, осигурени от нас, организаторите. Освен това за нуждите на състезанието бяха ангажирани 6 парамедика, извън обичайните за такива събития специализирани “реано” линейки.

Убеден съм обаче, че всичко изписано и направено от нас, явно е останало неотворено и непрочетено, да хваща прах на нечие бюро. Убеден съм, че ако бяхте се интересували малко повече от развитието на този спорт в световен мащаб и през последните години в България, едва ли щяхте да се отнесете с такова пренебрежение към труда ни. А пример, че такова събитие съвсем не е толкова опасно и толкова трудно за обезпечаване, можеше да видите на не повече от 40 километра от сградата на Община Велико Търново - в съседно Габрово. През 2012 година планинският град прие домакинството на ДВЕ такива състезания...

НАЙ-ВЪЗМУТИТЕЛНОТО обаче е, че Община Велико Търново не си направи труда за ЧЕТИРИ месеца да напише дори два реда отговор на официално внесено в Деловодството писмо. Независимо от отговора... За неспазените срокове и за некоректното отношение няма смисъл да се говори. Силно се съмнявам, че и на тази жалба ще получим отговор, но както се казва “надеждата умира последна”...

С УВАЖЕНИЕ,
Данаил Ангелов

В сайта на Concept Creative след текста на цитираната тук жалба можете да намерите подробности и за самия проект и представянето му:
http://conceptcreative.org/bg/projects/tarnovo-downtown-2013-otmeneno-84

Извиняваме се на всички за провалените планове - състезанието със сигурност щеше да бъде нещо уникално зрелищно и изключително много съжаляваме, че няма да успеем да изпълним плановете си. Надяваме се догодина хората, които работят в община Велико Търново, да са други и да помогнат да реализираме този наистина мащабен проект!

Поздрави от нас и  до скоро!


Add this to your website

Коментари

avatar marfi
+1
 
 
Нищо велико, не е останало във Велико Търново
avatar jd_
0
 
 
Типичното безхаберие, безразличие и липса на каквата и да е отговорност в българските общини в действие... Лошо, много лошо и езък за усилията на момчетата и момичетата от Консепт Криейтив.
avatar botroid
+2
 
 
Великото е било преди 6-7 века,а оттогава много вода е изтекла и наистина името на града не отговаря на съвремеността по никой показател. Реално града трябва да се казва Голямо Търново, защото има и Малко Търново, че да има синхрон.
avatar morpher
0
 
 
Срам ме е, че вярвах, че с този човек ще прогресира града... За жалост това е едно от редицата силни разочарования...
avatar mrpesh
+2
 
 
" ...А защо гледаш сламката в окото на брата си, пък гредата в своето око не усещаш?...Искайте, и ще ви се даде; търсете, и ще намерите; хлопайте, и ще ви се отвори;...." - Евангелие от Матея.

Такова състезание в Търново си е точно на мястото и вероятно няма по - подходящ град в България. Аз изключително много съжалявам за пропадането му, още повече че то е мечта на всички нас в Търново, ангажирани по един или друг начин с планинското колоездене. Не мога обаче да гледам едностранчиво на информацията за отмяната на състезанието и на обвиненията насочени единствено към кмета и общината. До преди няколко години редовно организирахме състезания по крос-кънтри и траял ( разбира се със значително по - малък мащаб от " Tarnovo Downtown ") в района на града и винаги сме срещали разбиране от страна на общината. Но никога не се е случвало да обявим състезание без да имаме официален положителен отговор от общината и всички други инстанции, които имат отношение. В този смисъл от това, което прочетох не видях някъде Данаил Ангелов да споменава, че екипът на КОНСЕПТ КРИЕЙТИВ е имал какъвто и да е официален отговор от кмета на община В.Търново и отговорните институции. Просто не ми е понятно как при такава сериозна предварителна подготовка са разчитали само на устни договорки и от 4.04.2013г. до сега не са потърсили ( или ако са не го цитират ) среща с кмета за да изяснят защо се бави преписката. Всички проведени разговори, които не са документално оформени, нямат юридическа стойност и съответно за администрацията нищо не означават. Имам познати в комисията по ТСУ към общински съвет В.Търново и при тях изобщо не е поставян този въпрос за разглеждане. Сигурно някои чиновници не са си свършили работата, но и екипът на КОНСЕПТ КРИЕЙТИВ, според мен ( основано на писмото на Данаил Ангелов ), е подходил не достатъчно сериозно към бюрократичната страна на организацията.

Наистина е жалко за положения голям труд. Но искрено се надявам и ще се радвам през следващата година идеята да се реализира и да бъде загърбени днешните проблеми!
avatar outfaced
0
 
 
Колко познато ... :(
avatar sensation_blue
+1
 
 
курви&мутри-таун... защо ли не се учудвам.... жалко за труда на криейтив..
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 05 Август 2013 16:07 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори