Начало Събития Събития България (архив) Mega Enduro Mountain Hill - подробности
Mega Enduro Mountain Hill - подробности
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Събота, 06 Юли 2013 08:56    Печат

Няма да е грешка, ако кажем, че това бе първото състезание по спускане за издръжливост, което бе обявено в България. Това стана в самото начало на 2013 г., но по-късно, през месец май, в Боровец бе организирана друга надпревара в този формат и така събитието на троянския клуб Mountain Hill всъщност ще е второто за годината. Преди няколко дни бяха обявени и подробности за него, които споделяме в долните редове.

Преди това обаче, едно важно уточнение - става дума за дисциплината, позната като Enduro DH, т.е. спускане за издръжливост, т.е. спускане по дълго трасе, което може да включва и изкачвания + равни участъци, но все пак преобладаващият наклон е надолу. Състезания от този тип се провеждат от години по света и като цяло са по-различни (макар да имат и доста допирни точки) с нашумялата в наши дни дисциплина ендуро, при която акцентът отново е в карането надолу, но регламентът е съвсем различен. Ако всичко това ви изглежда сложно и объркващо, много лесно можем да опростим нещата - състезанието в Троян е подходящо за всеки, който обича дългите спускания, не се плаши от някое и друго изкачване и иска да усети тръпката от това да се състезава рамо до рамо с няколко десетки други участници, тъй като стартът е масов.

И така, ето я информацията, споделена засега от организаторите:

За тази година имаме амбициозната идея да организираме и състезание по спускане за издръжливост с велосипеди Mega Enduro Mountain Hill и по-този начин ще разширим кръга от прояви и мероприятия.
Планираните дати за провеждане на състезанието са 28-29 Септември 2013 г. Общата дължина на трасето е над 20 км със старт Арка Паметник на свободата от билото на Стара Планина (Беклемето) - 1610 м н.в. и финал в гр. Троян.
Състезателите ще бъдат групирани в три категории – мъже (19+), юноши(15-18 г.) и жени (15+).
Наградният фонд ще обхване първите 10 места.

Първи ден - (28.09.) регистрация, тренировка, квалификация за подреждане на стартовата решетка
Квалификации – за време, по част от трасето (с дължина около 2 км).
Втори ден – (29.09.)тренировка, финал (общ старт).
Според времената, дадени в квалификацията, участниците ще се подреждат на стартовата решетка за финала. Тя ще включва по десет човека на всеки ред.

Предварително записване: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Такса участие - 50 лв.

Предварителна Програма

27 септември (петък)
12:00 - 17:00 - регистрация

28 септември (събота)
09:00 - 13:00 - регистрация,тренировки
14:30 - 16:00 - квалификация за място

29 септември (неделя)
09:00 - 11:00 - тренировъчно спускане
14:00 - Общ старт

Ето как изглежда и трасето на състезанието - дължина 19.6 км, изкачване - 335 м, спускане - 1437 м, преобладаващият терен ще са черни пътища, като още отсега е добре участниците да знаят, че най-стръмните и трудни отсечки ще са в края на маршрута, преди Троян, така че е добре да подходят с повишено внимание.


Натиснете за отваряне в по-голям размер

За подробности следете и страницата на събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/584947934861673/


Add this to your website

Коментари

avatar fastbiker
+2
 
 
Всичко изглежда супер, но 50 лв такса?! Надали на всеки ще се понрави да отдели толкова пари + тези за път + тези за преспиване и храна! Толкова ли пък няма спонсори!
avatar ludanik
+1
 
 
Да малко е висока... дано до година да има повече популярност дисциплината и повече спонсори :)
avatar batpeci10f
0
 
 
Mechtaq za takova satezanio no prosto rashodite po satezaniqta te otkazvat totalno .... :(
avatar boian
+1
 
 
Не ,че нещо господа ама състезание от такъв тип бих казал ,че си е добре.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 06 Юли 2013 09:54 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори