Начало Събития Събития България (архив) Велорали Riders' Attack - първи резултати
Велорали Riders' Attack - първи резултати
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 28 Октомври 2012 22:00    Печат

Ето, че най-накрая се случи това, което бе започнало да изглежда невъзможно! След повече от 3 години в България, белгиецът Уоутър Клепе (Ram Bikes) завърши с второ време в родна надпревара. Изпревари го Александър Алексиев (Несебър/Shockblaze), който се бе амбицирал и мобилизирал до краен предел за победа на "свой терен". Вярно, Уоутър е спукал гума, а след това за кратко е объркал и маршрута, но това се оказа достатъчно, а както знаем подобни неща са част от състезанията. Повече подробности за състезанието в Казанлък, в което имаше и други интересни моменти, очаквайте в нашия репортаж идните дни. Засега ви представяме класирането до шесто място (призьорите) в отделните групи:

Жени
Анелия Карагьозян (КК "Алекси Николов")
Мария Нечева (Зелен път)
Венцислава Цачева (Устрем)
Ирена Стоянова 
Катя Юрукова 
Петя Стоева (Исполин)

Юноши до 18 г.
Иван Мухтаров (Лястовица-Казанлък)
Онур Татар (Лястовица-Казанлък)
Петър Байчев (Сините камъни)
Александър Александров (Одрински)
Божидар Хаджиев (Лястовица-Казанлък)
Калоян Митев (Одрински)

19-22 г.
Александър Алексиев (Несебър/Shockblaze)
Емил Стойнев
Десислав Неделчев (КК "Алекси Николов")
Момчил Робов
Георги Георгиев (Авител)
Роберт Спириев

23-34 г.
Тодор Ангелов (КК "Алекси Николов")
Спас Гюров (Несебър/Shockblaze)
Мартин Грашев (Несебър/Shockblaze)
Васил Василев (КК "Алекси Николов")
Борислав Йорданов (СКА)
Тодор Балчев

35-45 г.
Уоутър Клепе (Ram Bikes)
Пол Кук
Илко Илиев (Мамут)
Николай Костадинов (Зарата/Транспрес)
Желязко Стойчев
Николай Николов

Ветерани над 45 г.
Фьодор Драголов (Drag)
Иван Весели
Христо Гошев
Лъчезар Стаменов
Йордан Гавазов
Адриан Крумов


Add this to your website

Коментари

avatar kirillevterov
+1
 
 
Беше МНОГО ПРИЯТНО спортно събитие за всички участници! Времето също беше с нас! Изразявам БЛАГОДАРНОСТ на организаторите и спонсорите и очаквам следващото издание :-)
avatar saschko
+1
 
 
Александър Александров (Сините камъни)
Всъщност съм от клуб Одрински.
Организацията...на цялото събитие...не беше най-доброто което може да се направи..1-во се писаха едни резултати..после се поправиха...Приятната част бяха трасетата..поне за мен :)
avatar xcii
0
 
 
Мислех, че чудеса стават само по Коледа.. бил спукал гума и объркал малко трака.. Стига бе, човекът ги троши с диария някои съседи.. абе накратко, голямо Браво на Александър Алексиев :)
avatar edinmilion
0
 
 
Силно се надявам и останалите резултати да се появят...ама то вярно, толко хора рязмятаха листя'та, нищо чудно да има липси?!?
Иначе времето беше хубаво ;)
avatar edinmilion
0
 
 
Всички резултати:
http://www.riders-attack.com/bg/menu-results-bg
avatar emcku
0
 
 
На трасе час и 20 минути, точно една гума решава всичко. Браво на Александър, но му трябва още доста, за да стигне Уоутър :)
avatar insight
0
 
 
Браво на Александър Александров.

Уоутър и Гумата: Винаги съм мислел, че избора на по-тънки гуми и по-агресивното каране, печелят секунди, но повишават риска от спукване на гума. С други думи спуканата гума не е само лош късмет
avatar edinmilion
0
 
 
Доста грешно си представяш ситуацията, точно той да не си подбере гуми...няма как да стане. По интересното в случая е, че има опита да не се затрива по разните му там липси на ленти, че и премествания (за разлика от мен и поне още трийсетина души).
Карал е в групата на домакините, най-правилното решение и въпрос на шанс да стопи тези минути, както всъщност Тодор Ангелов направи през ден втори. Траковете бяха чудни наистина, но имаше много разклонения, пътчета, пътеки и т.н. и за човек, който не е карал там, си беше допълнително предизвикателство.
Виж за пример резултатите от Мургаш, статистически погледнато да го приемем като размяна на домакинство и да анализираме а? : )
С други думи - като наблюдател да кажа, че не могат да се правят генерални изводи, както някои вече започнаха, вкл. и за сезон 2013.. ;)
avatar iv_bon63
0
 
 
За първи път се пускам в такова приятно изживяване. Благодаря на организаторите и за това, че събираха отпадъците от вафли по трасето.
avatar pinky76
+1
 
 
Браво на организаторите и специално на Миро Паунов,който цяла седмица маркира от сутрин до вечер трасетата.На следващите дни когато решихме да проверим дали стои маркировката беше разместена и/или свалена и то на много участъци.Той пак ги маркира двата дни в един ден и това беше петъка.После в събота пак липсваше маркировка за съботния 1-ви ден!
Е,вече тук не знам какво можеше да се направи.А в неделя сутринта той реши да мине трасето от 2-я ден и в началните 3-4 километра нямаше и една лентичка останала.Той ми каза като му звъннах сутринта в неделята,че е минал трасето до Горно Черковище,тоест 2/3 от маршрута и е маркирал наново.А съвсем изненадващо от това село до финала пак липсваше маркировка и много хора там се изгубиха.Според мен просто местните хора са сваляли лентички,защото са ги сметнали за боклук и така.Ако бъдат информирани за какво са тези лентички и че след състезанието ще бъдат премахнати и няма да се замърси природата,но това е вече за по-мащабна организация и повече ресурси и откъм хора.Но като оставим настрана това и още няколко неща свързани с организацията,времената и т.н. това беше и винаги ще си остане най-доброто и оспорвано състезание в България по МТБ досега и едно незабравимо изживяване за мен,а и съм сигурен и за всички останали момчета и момичета!
Мерси още веднъж за всичко Миро и до нови срещи по състезанията вече и като състезател!И браво на всички престрашили се да участват и завършили двата дни!Миро искаше да изберем трасета подходящи и постижими както за начинаещи така и напреднали.И си мисля,че станаха много добри трасетата,особено първия ден!
До догодина юнаци! :)

П.С. И последно за гумите на Уолтър - той кара с Maxxis Icon 2.20 и отпред и отзад - безкамерни гуми и са 29 цола,защото той кара 29-ка.Така,че по-скоро малшанс или прекалено агресивно каране на даден участък;на всеки се случва.Аз например се помлях на едно спускане 2-я ден,защото рискувах прекалено много,за да се откъсна на директния си конкурент за 1-вото място при мъжете и паднах много сериозно.Добре,че каската ме спаси,а и не е сцепена даже!Супер каска!
avatar dr.octagon
0
 
 
Браво на Александър Алексиев за победата и усилията които е положил, но реално погледнато все още Уолтър Клепе е по добрият велосипедист.Ако не беше спукал гума с сигурност щече да е първи и все пак е успял да финишира само 30 секунди след Алексиев.Браво и на двамата :)
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 31 Октомври 2012 10:24 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори