Начало Събития Събития България (архив) 3 Mountains Ultra - маратон с дължина 120 км на 29 септември
3 Mountains Ultra - маратон с дължина 120 км на 29 септември
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Понеделник, 24 Септември 2012 10:16    Печат

Както стана ясно покрай маратона Узана 100, от тази година в България най-сетне имаме и състезания от такъв тип - с дълги еднодневни маршрути. Всъщност първата такава надпревара, която бе обявена, е именно маратонът 3 Mountains Ultra. Както личи и от името, това ще е каране от типа "ултрамаратон" с дължина на трасето 120 км, по подобие на един пролетен старт в Тасос, който също стана популярен в България. Всъщност нека не се забиваме в термини и понятия - най-важното е, че се очаква това да е поредното приятно състезание, организирано от британската МТБ общност в Банско, която е доста активна и в карането, а по отношение на събитията има тригодишен опит с "Път за никъде". Сега обаче участниците ще трябва да се подготвят за доста по-сериозно изпитание, което ще ги преведе по склоновете на трите планини, които се срещат в района на Банско и Разлог - Пирин, Рила и Родопите.


Ето как изглежда маршрутът за тези, които имат GPS апарати:
Следи във формати gpx и gdb, архивирани в zip файл
Линк към външен сайт: http://www.gpsies.com/map.do?fileId=xpxlpsfhohfqnzkp

Датите за събитието са 28-30 септември, като същинското състезание е на 29 септември със старт в 7:00 ч. Заради този ранен график (съвсем закономерен с оглед дистанцията и вече не толкова големия ден) записването на място и техническата конференция са изтеглени за петък, 28 септември - от 18:00 до 22:00 ч. За тези, които нямат никакъв шанс да дойдат от петък, е предвидено и записване в последните минути преди старта - от 5:30 до 6:30 ч в събота. Неделя е предвидена като ден за почивка и разпускане, като в района не липсват хубави места за допълнително каране, стига да са ви останали още сили.

За трите дни на състезанието организаторите предлагат нощувки в три хотела на преференциална цена - 15 лв. на легло. Това не включва закуска, но такава може да бъде заявена срещу доплащане. Ето връзки към страниците на въпросните хотели:
http://www.avalonbguk.nvs-hotels.com/
http://www.pisteandpeaks.com/

http://www.valentinaheights.com/index.html

Състезателните категории са следните:
16 – 20 г.
21 – 30 г.
31 – 40 г.
41 – 50 г.
Ветерани 51+ г.
Жени

Ще има и контролни постове, през които състезателите ще трябва да преминат до определен час. Който не успее, ще трябва да прекрати участието си - както знаете, това се прави изцяло с оглед безопасността на участниците. Ето и другите важни изисквания към тях:
- задължително да носят каска
- задължително да разполагат с фар/челник
- задължително да носят мобилен телефон в себе си

Таксата за участие е 40 лв. и включва застраховка, вода и енергийни гелове/храна на подкрепителните пунктове.

При регистрацията в петък вечерта всеки участник ще получи и кратки инструкции за следващия ден, с които е добре да се запознае подробно преди да стартира.

Повече подробности можете да намерите в сайта: http://bansko-mtb.com/en/category/three-mountain-ultra/

Следете и темата във форума на МТБ-БГ: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=119921


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 24 Септември 2012 13:36 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори