Начало Събития Събития България (архив) Супермаратон Ком-Емине 2012 - 2 септември
Супермаратон Ком-Емине 2012 - 2 септември
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 02 Септември 2012 19:35    Печат

Ден шести: хижа "Партизанска песен" - Проход на републиката (Хаинбоаз)

Днешният ден сякаш свърши преди още да е започнал. Тъкмо пристигнах с поддържащия екип на Прохода на Републиката към 12:00 ч и малко след това първите участници започнаха да пристигат. При това този път бяха доста по-нагъсто.

Стартът бе даден едва 4 часа по-рано, като участниците имаха възможност да поспят по-дълго след вчерашния изтощителен етап. Всъщност първите 4-5 км до Узана преминаха в група и с несъстезателно темпо, за да се избегне рискът от объркване на маршрута още в началото. Дори маратонецът Иво Стамболиев яхна един велосипед (което между другото не е нещо ново за него, тъй като той е и планински колоездач).

Освен това днес хората по трасето бяха повече, тъй като имаше и няколко гастрольори (споменатите вчера Тодор Ангелов, Васко Василев и др.), които решиха да използват уикенда и да покарат малко със състезателите.

Както отбеляза Райко още при обясненията за трасето снощи, днес обликът на планината драстично се промени. Високите, голи и скалисти била отстъпиха място на много по-заоблени ридове, покрити с ниска широколистна растителност. Истинска джунгла всъщност, поне на някои места, където участниците са преодолявали 3 км за 40 минути. Техничните високопланински пътеки бяха заменени от бързи черни пътища, поради което и времената отново намаляха до около 4 часа за най-бързите.

Като стана дума за тях, пръв днес финишира Цветомир Младенов. Така той записа първа етапна победа и затвърди третото си място във временното класиране.

Водачът в него - Николай Георгиев - днес финишира едва шести, след като е имал технически проблем (счупено ухо за дерайльора), но изоставането му не бе голямо и позицията му засега не е застрашена от Фьодор Драголов, който завърши етапа на трето място, веднага след Александър Василев.

Нещо интересно относно Фьодор - днес и на него му се разпадна едната обувка, така че утре той ще кара с едната своя и със здравата на Райко, който вчера също се прости с една.

Николай Коев и Стилиян Стоев от клуб Исполин са съответно на 4-то и 5-то място. Двамата минаха покрай мен при хижа "Химик", при която излиза една пряка пътека. За съжаление точно когато се изкачих по нея, за да причакам следващи състезатели, двама-трима от тях минаха отдолу по пътя, така че в общи линии днешният ден е доста беден откъм снимки.

Все още не мирише на море, но мирише на жега... май приключихме окончателно с планинската прохлада...

Добавка - 02.09.2012 г., 21:00 ч

Поради интереса във форума и в коментарите към статиите искам да уверя всички, следящи състезанието, че Мануела и Иво (маратонецът) се справят съвсем добре и до момента са завършили всички етапи, при това в отлично настроение и видимо в добра кондиция.

Освен това, след 6 етапа наистина вече е време да започнем да публикуваме и временното класиране, така че ето какво е то за момента:

Супермаратон Ком-Емине 2012

Временно класиране - 02.09.2012 г.

Име Време
1. Николай Георгиев 31:51 ч
2. Фьодор Драголов 32:46 ч
3. Цветомир Младенов 34:08 ч
4. Николай Коев 37:08 ч
5. Александър Василев 37:18 ч
6. Стилиян Стоев 39:12 ч
7. Станимир Ангелов 42:40 ч
8. Анатоли Георгиев 46:47 ч
9. Мирослав Ангелов 50:45 ч
10. Мануела Дренска 56:56 ч
11. Атанас Минев 57:03 ч
Иво Стамболиев (пешеходец) 66:21 ч

Има и още един участник, който се наложи да пропусне вчерашния етап, така че не е включен в класирането, но продължава да кара по маршрута.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 03 Септември 2012 16:51 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори