Начало Събития Събития България (архив) Супермаратон Ком-Емине 2012 - 27 август
Супермаратон Ком-Емине 2012 - 27 август
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 27 Август 2012 20:18    Печат

Ден нула, започва се!
Времето: по-добро от очакваното. Всъщност доста по-добро, отколкото го оставихме в София.
Настроението: нетърпение, примесено с еуфория при едни и със сънливост при други.

Първа обща снимка на участниците на една поляна под хижа "Ком". Почти всички са налице с изключение на геройски закъснялите - 1-2 души, които пристигат скоро след това.

Всъщност товаренето на микробуса започва още сутринта, отразявано и от един телевизионен екип.

Между другото, тази снощна снимка показва част от багажа ми (без храната, лаптопа и някои други неща), преди да запълни двата сака и колоездачната ми раница. Десет дни не са шега работа - имам чувството, че помъкнах половината си движимо имущество с мен.

До обяд повечето участници са доставили саковете и раниците си пред магазин "Колелото", така че керванът потегля. Аз пътувам с организаторите (Райко и Лора Стефанови от "Колелото"), които возят и част от състезателите. Бърз път след Костинброд, разбит път със завои през Петрохан, съвсем тясно пътче до хижа "Ком" и... това е то, започва се!

Първите часове горе са обещаващи - бири, боб-чорби и лаф-моабет, опъване на палатки и усвояване на благини като wi-fi интернета на хижата. Между другото, в хижа Ком има и съвсем истински пилон върху масивна бъчва - не смеем да си мислим какво става тук в петък и събота вечер! За щастие в понеделник е съвсем спокойно.

Когато всички пристигат и навън започва да притъмнява, идва времето за малко практически занимания. За начало, Райко раздава копия от картата на Стара планина с маршрута Ком-Емине на тези участници, които си нямат.

Започва едно проучване на маршрута, последвано от подробно описание от страна на Райко на всички проблемни места и разклонения, различни съвети към състезателите и т.н.

Освен карти, всички състезатели още сега получават и хубави подаръци от организаторите и спонсорите - тениски, полезни аксесоари като аптечки, смазка, изолиращо фолио и др. Получават и състезателни номера, разбира се.

В 22:00 ч почти всички освен мен и организационният екип вече са се ориентирали към лягане. Утре ни очаква ставане в 5:00 ч и поемане към вр. Ком, където в 8:00 ч ще бъде даден стартът на първия в България десетдневен маратон по планинско колоездене... ако имаме късмет с покритието на мобилните оператори, ще ви информираме ежедневно за хода на това първо по рода си състезание, приключение, предизвикателство - както и да го наречем, не можем да обхванем изцяло характера му.

Май е време и аз да се отправям към палатката...


Add this to your website

Коментари

avatar edinmilion
0
 
 
Ще следиме с интерес! :) А ето и товаренето за което споменахте:
http://bnt.bg/bg/news/view/83423/supermaraton_kom_emine
avatar cholla
0
 
 
Иииха!
15-на щастливци връткат в този миг... Безаварийно и късмет на всички!
avatar xackbutukc
0
 
 
в началото си мислех.. Райо за президент.. и после видях Лора :D
avatar cholla
0
 
 
Как да тълкуваме коментара към 3-та снимка, Любо? Състезателно или информативно...
avatar ozzie
0
 
 
[b]@cholla[/b]

Репортерче е. Де си видял шеф да се поти? :D :D :D
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 28 Август 2012 16:58 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори