Начало Събития Събития България (архив) Супермаратон Ком-Емине 2012 - 27 август - 6 септември
Супермаратон Ком-Емине 2012 - 27 август - 6 септември
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 17 Юли 2012 07:15    Печат

Макар че идеята за това състезание бе обявена във форума на МТБ-БГ още преди няколко месеца, досега умишлено не го обявявахме в сайта, тъй като в началото имаше много подробности за доуточняване, натъкмяване и т.н. И макар че все още има такива, повечето съществени параметри на нещо, което вероятно ще се превърне в едно от най-тежките изпитания с велосипед в България, вече са известни и информацията е събрана и систематизирана в чисто нов сайт, от който и ние взехме повод, за да съобщим официално за предстоящата надпревара. Разбира се, темата във форума ще продължи да служи на организаторите като средство за обратна връзка, като място за коментари и дискусии около състезанието и т.н.: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=107793

Сега обаче ви представяме сайта http://kom-emine.com, където ще откриете най-важната информация, налична до момента.

Като казах организатори, по-правилно ще е да употребя думата в единствено число. Идеята за това състезание принадлежи на Райко Стефанов от магазин "Колелото", който  е и настоящият рекордьор по маршрута  от вр. Ком до Емине (с колело, както и абсолютен, ако условието е да не се използват МПС и да се следва стриктно класическият туристически маршрут по билото). Разбира се, верен помощник в това начинание е и съпругата му Лора, както и приятели. Като спонсори засега са записани само Ram Bikes, но Райко се надява и други фирми да подкрепят това съревнование по мъжество в планината.

Както казахме, за повече подробности е най-добре да следите сайта на състезанието и темата във форума на МТБ-БГ, но ето накратко основните моменти:

- Многодневен/многоетапен планински маратон по билото на Стара планина - от вр. Ком до нос Емине. Начало - 27 август, х. Ком. Старт на първия етап - 28 август, вр. Ком. Финал и награждаване - 6 септември, нос Емине.

- Могат да участват велосипедисти, планински бегачи и други. Условието е състезателите да се придвижват безмоторно. Участниците се състезават в своята група (например велосипедисти с велосипедисти, бегачи с бегачи, мъже с мъже и т.н.)

- Трасето минава по билото на Стара планина, по туристическата маркировка. На определени места има контролни постове. Минаването през тях е задължително

- Състезателите стартират заедно в началото на всеки етап и финишират, когато успеят, на мястото, определено за край на етапа. Времето на всеки състезател се спира в момента, в който той пристигне на финала на етапа. Всеки състезател преодолява етапа за различно време. Състезанието печели състезателят, дал най-доброто време (сумарно, за всички етапи).  За някои етапи ще има междинни контролни времена на определени места. Състезател, който не успее да премине през контролните пунктове в рамките на определеното контролно време, отпада от състезанието.

- Организаторите осигуряват транспорт за багажа на участниците, който ще бъде превозван между местата за бивакуване, докато състезателите са по маршрута.

- Участниците подлежат на одобрение от организаторите и едва тогава получават покана за участие. В Супермаратон Ком-Емине могат да участват само хора, навършили 18 години и с доказани качества - планински умения, добри спортни постижения, силна воля. Кандидатите ще се преценяват на базата на предишни участия в подобни прояви. Заявки за участие можете да подавате тук: http://kom-emine.com/participants/new

- Таксата за участие е 200 лв. и покрива само основните разходи за провеждане на състезанието. Състезателите сами се грижат за прехраната си, нощувки в хижите (ако не желаят да бивакуват), подмяна на повредени части по велосипеда (организаторите ще съдействат технически в тази насока), медицински разходи и др.

- Подробния регламент на състезанието, където са записани всички организационни подробности, изискванията към участниците и т.н., можете да прочетете тук: http://kom-emine.com/регламент.

- Маршрутът от вр. Ком до нос Емине е с дължина около 700 км. Прекосява от запад на изток територията на България по билото на Стара планина.

- Повече за маршрута и отделните етапи можете да прочетете тук: http://kom-emine.com/маршрут и етапи (към момента на публикуване на настоящата статия все още не е попълнена информацията за всички етапи).

В сайта на състезанието тепърва ще се появяват още подробности и новини, така че не забравяйте да го следите.


Add this to your website

Коментари

avatar cholla
+2
 
 
Искрено се надявам нещата да се получат над очакваното, успех на всички състезатели и организатори!
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 17 Юли 2012 09:30 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори