Начало Събития Събития България (архив) По границите на България: Странджа - Сакар
По границите на България: Странджа - Сакар
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 06 Март 2012 09:44    Печат

Не, не става дума за нова серия пътеписи, макар че със сигурност и такива ще последват. Много по-хубаво е обаче човек сам да участва в карането и да усеща местата, хората и природата, а в пограничните райони на България има много недокоснати кътчета, до които сдружение "Байкария" предлага да ви отведе. 2012 г. ще постави началото на техния проект "По границите на България", включващ серия от многодневни карания, чрез които в рамките на 4 години ще бъде направена пълна обиколка на страната, като се следва съвсем отблизо държавната граница.

Повече за това начинание можете да прочетете в сайта на "Байкария": http://www.bikearea.org/po-granitzite-na-balgariia.html

А първото каране от тази серия ще е още през пролетта, от 28 април до 4 май 2012 г. Тогава "Байкария" ще преведе участниците от брега на морето край Синеморец до Свиленград, преминавайки през две от най-слабо познатите, диви и запазени български планини - Странджа и Сакар. Много хора са правили планове за каране там, но и много от тях са се отказвали заради липса на време, отдалеченост или непознаване на района. Ако сте сред тях, предложението на "Байкария" вероятно ще ви зарадва извънредно много и ще ви накара да мислите за отпуск и за 7 страхотни дни, прекарани на колело в югоизточния край на страната.

Крайният срок за регистрация е 15 април 2012 г., таксата за участие е 210 лв., което включва транспорт от София до Синеморец (тръгване на 27 април вечерта, т.е. нощно пътуване) и от Свиленград до София, съпровождащ транспорт за багажа по време на карането, водач и застраховка. Спането ще е предимно на палатки, но в някои от населените места има възможност и за настаняване в къщи за гости, като е желателно да направите предварителна резервация.

Повече подробности за маршрута и карането можете да прочетете в сайта на "Байкария": http://bikearea.org/strandja-sakar-2804-0405.html


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 27 Април 2012 22:22 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори