Начало Събития Събития България (архив) Battle Of The Champions - първи подробности
Battle Of The Champions - първи подробности
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 07 Октомври 2011 10:59    Печат

Измина повече от месец, откакто съобщихме за събитието, което ще е първо по рода си на наша земя. И не е само интересният формат (състезание по спускане на закрито) това, което ще разтърси родната сцена! Изминалите седмици, изпълнени с очакване и въпроси, вероятно са се сторили безкрайни на мнозина, но чакането си заслужаваше, уверяваме ви! Ще се убедите сами от следващите редове, но моля, настанете се удобно и по-добре оставете настрана напитките и храните... ;)


Започваме с новината за отлагането на събитието с една седмица. Окончателната дата е събота, 5 ноември. Мястото е Националният дворец на културата, като голяма част от трасето ще бъде изградено вътре в самата сграда. Подробности за него обаче очаквайте по-нататък, когато започне подготвянето му. Причините за изместването на датата са свързани най-вече с вероятния балотаж на изборите. На 5 ноември обаче изборът на МТБ карачите в България май ще бъде предопределен - НДК, Битката на шампионите.

От самото начало един от въпросите е кои са организаторите на събитието. В основата стоят Drag Bicycles и техният маркетинг директор Петър Сотиров - у него се зароди тази наистина невероятна идея. Drag ще са и един от основните спонсори на състезанието. Наред с тях в организацията и финансирането на проявата засега са потвърдили включването си Five Ten и Mazda, което обаче не изчерпва списъка. Задължително място тук има и Националният дворец на културата, домакин и съорганизатор на надпреварата, представляван от Тодор Влайчев (член на съвета на директорите на НДК). Очаквайте в следващите седмици специална статия за организаторите и спонсорите на Battle Of The Champions, в която ще ви представим всеки от тях.

На 6 октомври бяха раздадени и първите покани - Боян Шахов (Пупи) от Drag връчи така желаните пликове на момчетата от отбора на True Riders - Митко Гайдов, Георги Радев, Боби Крумов и компания ще трябва да се борят със силни съперници от страната и чужбина за награден фонд, в който първото място ще носи 2500 евро. Не се шегуваме и не сме сгрешили броя на нулите!

Да се готвят и останалите отбори в цялата страна, както и няколкото индивидуални участници, които ще бъдат поканени. МТБ-БГ ще проследи в специална статия връчването на поканите - ще я обновяваме след всяка поредна порция раздадени пликове. Окончателен списък на участниците обаче ще можем да публикуваме едва когато стане ясно кои от поканените са потвърдили, че ще застанат на старта.

Всичко, казано дотук, се случва за първи път в България, но още не сме ви казали най-вълнуващата новина. В Battle Of The Champions може да участват не един, не двама, а цели трима световни шампиони! Дани Харт... Грег Минаар... Стив Пийт!

Звучи твърде хубаво и е истина! Трима от най-големите в света на спускането са карачи, спонсорирани от Five Ten и са заявили сериозен интерес... дори това е меко казано! Всъщност единствената причина да не ги обявим като сигурни е, че за някои от тях все още не е ясно дали няма да изникне нещо друго в програмата им, но никога досега не е било по-вероятно и близко участието на световен шампион по планинско колоездене в българско състезание. Дори ще ви подшушнем нещо от кухнята... първоначално усилията на организаторите били насочени към привличането на единия от тях, а той самият дотолкова се запалил, че поканил и един от другите двама. А където са двама, не е трудно да станат и трима. ;) Поканени са и други карачи от Острова, които вече са идвали в България, ще има сериозно присъствие и от Италия, Румъния, Словакия, вероятно и от други държави.

Затова, ако имате някакви ангажименти на 5 ноември, най-добре е още отсега да ги отмените, защото това състезание няма да е за изпускане! Не искаме да омаловажаваме никое друго събитие до момента, но Battle Of The Champions се готви не просто да вдигне летвата, а направо да се качи на по-горен етаж.

На фона на тези горещи есенни новини, би трябвало да звучи напълно естествено, че за пръв път МТБ състезание ще бъде излъчвано пряко по телевизията - в един от специализираните спортни канали в националния ефир.

Какво повече? Ще има, но нека първо си поемем дъх от еуфорията, обзела ни в резултат на редовете, които прочетохте. За повече детайли винаги има време... сега е моментът просто да се порадваме заедно, че нещо толкова голямо и яко ще се случи в България. 5 ноември, Национален дворец на културата, Битката на шампионите (пък ако ще и световни)!


Add this to your website

Коментари

avatar 25thframe
+5
 
 
Ето това е нещо, което си струва да се види!
avatar fido
+2
 
 
Уфффффффф там сме...............
avatar димитˉbp
+2
 
 
Някои знае ли, колко хиляди лева ще е входът ? Ако е е поносима сума за един ученик . Там сам !!!!................
avatar pupinator
+1
 
 
Вход ли? Няма такова животно :D Състезанието няма да е в зала 1 :D
avatar димитˉbp
-6
 
 
Националнят дворец на културата, като голяма част от трасето ще бъде изградено вътре в самата сграда.
Тука кво пише бе лайновоз..... ?
avatar spoiler
+2
 
 
[b]@димиТЪР[/b] Ей келеменце с келеменце... вземи си мери приказките малко и се стегни, тука не си си у вас... ако с аверчетата си говориш така, тука си сбъркал сериозно! Най-малкото не знаеш на кого отговаряш в момента...
avatar wheeler rider
-1
 
 
Мери си приказките, ученико!
avatar pupinator
+2
 
 
Митко... мери си приказките! Ако вкараш малко мисъл ще се сетиш сам какъв е отговора и няма да пишеш глупости. НЕ - НЯМА ДА ИМА ВХОД - достатъчно ясен ли съм?
avatar dary96
0
 
 
Дано да мога да дойда,ще бъде уникално
avatar sky95
+1
 
 
знае ли се каде ще се излъчва че просто не искам да го пропусна...
avatar zdeight
+1
 
 
Това ще бъде Ж Е С Т О К О ! :)
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 15 Октомври 2011 09:12 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори