Начало Събития Събития България (архив) Откриване на велопарк "Пловдив" - 18 септември
Откриване на велопарк "Пловдив" - 18 септември
Написано от Любомир Ботушаров    Събота, 03 Септември 2011 08:38    Печат

Всъщност то ще е  и една от основните активности в програмата на Велофест Пловдив 2011, който ще включва и други интересни събития, включително състезание по траял.

За нас най-важен е велопаркът - хора не само от Пловдив, но и от цялата страна (за София можем да го твърдим със сигурност), очакват с нетърпение да го видят напълно завършен и да покарат по него. Всъщност, ако трябва да сме съвсем честни, очакват най-вече летните жеги малко да поотминат, защото съоръженията в парка реално вече са готови и се ползват, но август едва ли е най-подходящият месец човек да стои под жаркото слънце, което в града на тепетата като че ли напича с 10° по-силно. Затова пък септември... септември може би е дори по-добър от май, когато по първоначални сметки се очакваше да бъде завършена площадката.

И така, ако не сте разбрали все още - велопарк "Пловдив" е готов, а на 18 септември ще бъде най-официално открит и употребен по предназначение от всеки, който желае. Преди това някои талантливи карачи ще направят демонстрации, показвайки преминаване през различните препятствия и съоръжения. Ще присъстват и хора от всички замесени в осъществяването на проекта организации - освен велоклуб "Крива спица", това са също община "Пловдив" - район "Западен" и Фондация "Работилница за граждански инициативи", както и множеството доброволци, с чиито труд бе изграден паркът.

Началният час на церемонията по откриването е 9:30 ч.

Припомняме ви накратко и адреса на страницата в сайта на "Крива спица", откъдето можете да получите повече информация за велопарка (галерия със снимки от изграждането му, информационни материали и т.н.): http://kriva.org/bg/Skills_Park_-_Пловдив .

Както споменахме, тя ще е и първото събитие в програмата на ставащия традиционен Велофест Пловдив - сбор от интересни активности, свързани с различните видове колоездене, практикувани в и около града на тепетата (а и не само там, разбира се). В неговите рамки ще има още велошествие, състезание и демонстрации по траял (организирани от Biketrial Bulgaria), демонстрации по BMX, среща на ретро велосипеди и нощно каране по улиците на града. Повече подробности за фестивала можете да научите от неговия сайт: http://velofest.bg/

За всеки случай публикуваме програмата и тук:

09.30 - 11.00 - Откриване на Велопарк Пловдив от клуб 'Крива спица' - в парк 'Отдих и култура', зад Братската могила

11.00 - 12.30 - Байк траял (Bike trial) състезание и демонстрации; BMX демонстрации - Братската могила

16.30 - 17.30 - Среща на ретро велосипеди - Artnewscafe, ул.Отец Паисий 38

17.30 - 17.45 - Събиране на всички желаещи oколо Пеещите фонтани в Градската градина за началото на велошествието

17.45 - 18.15 - Велошествие по централната пешеходна част на град Пловдив - от Градската градина до Пешеходния мост

20.00 - 21.00 - Нощна велоразходка из Пловдив

Изобщо, на 18 септември има предостатъчно причини да планирате едно посещение в Пловдив!


Add this to your website

Коментари

avatar blackrider
0
 
 
Дано да си уредя транспорт ...
avatar stigma
0
 
 
Пъмпа е много добър, и всичко останало де, евалата !!!
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 17 Септември 2011 10:15 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори