Начало Събития Събития България (архив) Още интересни карания от Байкария през юли
Още интересни карания от Байкария през юли
Написано от Любомир Ботушаров    Сряда, 08 Юни 2011 09:32    Печат

След като откриха сезона с карания и други приятни занимания край яз. Голям Беглик, Сдружение "Байкария" съобщиха за следващите си планове, а те не са за изпускане!

Първо, в началото на следващия месец, 2-3 юли, "Байкария" кани всички желаещи да опознаят района около град Сърница с две леки и забавни карания. Препоръчително е участниците да пристигнат още в петък вечерта (1 юли), защото на следващия ден карането започва още от сутринта. Настаняването е на палатки, но ако желаете, може и в къща за гости - тогава обаче трябва да се запишете до 20 юни. Таксата за участие в това каране е 20 лв., а повече подробности (в обичайния за байкарийци шеговит стил) можете да видите в сайта на сдружението: http://bikearea.org/sar-vij-nitza-2-3-uli.html

Има, разбира се, и тема във форума на МТБ-БГ, която също можете да използвате: http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=91431


Второто мероприятие ще е в последните 9 дни на юли, от 23-ти до 31-ви.

Да, точно така, 9 (девет) дни! И да, става дума не за друго, а за маршрутът "Рудопия"!

След двегодишна пауза, "Байкария" отново ще преведе организирана група през целия масив на Родопите - от Велинград до Мезек, по маркирания от тях презродопски маршрут с дължина около 480 км.

Ако искате да добиете представа за първото издание на "Рудопия", което до момента остава и най-масово, можете да прочетете статията в МТБ-БГ: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/travel/96-travel028 и темата във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=22814

Актуалната информация за Рудопия '11 e в страницата на Байкария: http://bikearea.org/rudopiia-11-zavrashtane-v-badeshteto.html

Темата във форума на МТБ-БГ за тазгодишното издание е тук: http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=91419

Както и досега, основният пакет включва придружаващ транспорт, водачи, съдействие за купуване на храна по пътя и застраховка. Цената е 230 лв, а нощувките са на палатка. В някои от точките за преспиване има възможност за настаняване и в къщи за гости, но не навсякъде, така че Рудопия е каране за тези, които не се плашат от спане на открито.

Крайният срок за записване е 10 юли.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 08 Юни 2011 14:10 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори