Начало Събития Събития България (архив) Велоклуб "Крива спица" ви кани на "Перпендикулярна вселена" 5
Велоклуб "Крива спица" ви кани на "Перпендикулярна вселена" 5
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 09 Януари 2011 11:19    Печат

Лятото е още далеч, но има едно каране от 18 до 22 юни, което някои хора не биха пропуснали за нищо на света. Казва се "Перпендикулярна вселена" и е организирано от велоклуб "Крива спица".

Ако до момента не сте чували за тези организирани преходи в Родопите, каквито имаше през всяка от четирите години от 2007 до 2010 г., бих предположил, че сте започнали да карате и да четете този сайт съвсем наскоро. Наистина ми е трудно да си представя друг вариант. За всяко от тези паметни карания (с изключение на първото) има статия в секция "По пътеките" в МТБ-БГ, както и тема във форума на сайта - казвам го, тъй като би било излишно да се опитвам тук накратко да опиша неща, които можете да прочетете по-подробно и с повече снимки в съответните пътеписи и разкази на участниците.

И все пак, какво представлява събитието "Перпендикулярна вселена"? Едно незабравимо, трудно и забавно велоприключение, добре организирано и в приятна компания прекарано време в планината, в някои от най-дивите й кътчета, където трудно бихте си представили, че ще кара един човек, камо ли група от 50-70 души.

Все пак от всички тези части на определението искам да наблегна на трудно - не защото то е най-важното или определящо за мен, а защото голямата новина за 2011 г. е откритият характер на мероприятието. Открит обаче не означава неограничен - всеки ще може да се запознае с характеристиките на събитието, маршрута, правилата за участие и т.н., както и да кандидатства за участие, но от организационни съображения броят на участниците ще бъде ограничен, а подборът им измежду всички кандидати ще бъде направен от организаторите с цел запазване както на приятелската атмосфера, така и нивото на участниците, за да не се стига до критични ситуации, надценяване на възможностите и подценяване на планината. Затова и аз наблягам на трудно - преди да кандидатствате, каквото и да прочетете като мнения на участниците за това колко е хубаво това каране, моля, отбележете си, че става дума за няколко дни в дивата планина, по предизвикателни и тежки маршрути, включващи технични и на места направо трудни за каране пътеки, както и съответстващи им по трудност баири нагоре. Не става дума нито за разходка в парка, нито за разходка в планината - става дума за много сериозно каране, което изисква съответната физическа и психическа подготовка.

Моля както организаторите, така и участниците (досегашни и бъдещи) да ме извинят за това пространно предупреждение. Правя го, защото досега "Перпендикулярна вселена" се организираше скрито, а подборът на нови участници се извършваше след препоръка от страна на предишни такива, което донякъде гарантираше, че ще е по-трудно попадането на случайни хора, за които планината да се окаже неочаквано трудно (или, не дай Боже, направо неподходящо) място. Както казах, макар и вече открито мероприятие, подбор на участниците ще има и аз вярвам, че "Крива спица" ще го направи добре, но призовавам и всеки кандидат-участник да им помогне в това отношение, отнасяйки се честно и отговорно към тях и най-вече към себе си.

За повече подробности следете сайта на "Крива спица", по-специално тази страница от него:
http://kriva.org/bg/Перпендикулярна_Вселена_2011

А също и темата във форума:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=5&t=82608


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 09 Януари 2011 14:02 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори