Начало Събития Събития 2019 UCI Mercedes-Benz MTB World Cup 2019 | XCO#1, XCC#1 - Албщад, Германия
UCI Mercedes-Benz MTB World Cup 2019 | XCO#1, XCC#1 - Албщад, Германия
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 24 Май 2019 08:30    Печат

Американката Кейт Кортни и швейцарецът Матиас Флюкигер станаха победители в първия кръг от Световната купа в дисциплината ХСО, който се проведе на 18-19 май в Албщад, Германия по ужасно кално трасе. Ето няколко по-важни акцента: 


- В състезанието при жените битката в челото бе между победителката за 2018 г. Йоланда Неф и световния шампион Кейт Кортни. Необичайно падане на Неф (тя е известна с отличните си умения в спусканията) даде възможност на съперничката ѝ да натисне здраво педалите и да завърши първото състезание за сезона на първо място. За 23-годишната американка това е първа победа в СК, а за САЩ е първа победа в категорията ХСО жени от 20 години насам. Победителката от 2017 г. Яна Беломойна остана трета.


- Най-лошите условия за каране всъщност се паднаха на мъжете, тъй като проливен дъжд превърна трасето в кална баня, като на места по него буквално течаха поточета. Настоящият шампион Нино Шуртер атакува отрано, заедно със своя съотборник Ларс Форстър. Последният обаче претърпя падане и бе изнесен от трасето към болница за скенер на коляно. Междувременно преследващата група застигна Нино и начело се оказа неговият сънародник Матиас Флюкигер, който завърши на първа позиция, следван от Матю ван дер Поел и Йордан Саро. 

- В дисциплината ХСС, която предшестваше ХСО състезанията, най-бърз при мъжете бе Матю ван дер Поел, следван от Ларс Форстър и Нино Шуртер. Така холандецът излезе начело във временното класиране с 325 т. Кейт Кортни бе най-бърза при жените и на късото трасе, следвана от Йоланда Неф и Катрин Щирнеман.

Реклама

Пълното класиране можете да видите в сайта на UCI: https://www.uci.org/

Записи от състезанието можете да гледате по RedBull.tv:
Жени елит
Мъже елит
ХС Short Track

Ето и няколко кратки видеоклипа от UCI:
https://www.youtube.com/watch?v=ry8dCPiBd1g
https://www.youtube.com/watch?v=MT84Daxi6HI
https://www.youtube.com/watch?v=KxjNXrFGWQ0


Снимки: Bartek Wolinski/Red Bull Content PoolAdd this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 25 Май 2019 07:59 )
 

Партньори