Начало Събития Събития 2019 Български ендуро серии - календар за 2019 г.
Български ендуро серии - календар за 2019 г.
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 15 Януари 2019 12:10    Печат

След като наскоро публикувах датите за състезанията от Българските даунхил серии и Българските детски серии, вече са готови и първите подробности за Българските ендуро серии през 2019 г.:


Сами виждате, че някои събития отпадат от тях, други се завръщат, но цялостно броят на състезанията е по-малък - „само“ пет. Бързам да успокоя всички любители на тази дисциплина, че това са кръговете от Българските ендуро серии, но извън тях ще има и други стартове - просто те няма да важат за ранглистата.

Доколкото успях да разбера, причината за такъв подход е желанието на Българската колоездачна лига да вложи в тези по-малко на брой събития целия си ресурс и потенциал, за да ги развие още по-добре, с допълнителни „екстри“ и възможности, или казано с други думи, за 2019 г. стремежът ще е повишаване на качеството, а не на количеството.

И пак казвам, на когото не са му достатъчни пет старта, очакват се поне още едно-две събития извън сериите.

За всичко това със сигурност ще става дума по-нататък през годината - засега можете да отбележите в календарите си горните дати и да започвате с тренировките (последното се отнася най-вече за мързеливци като мен!). ;)

Не забравяйте да следите и https://web.facebook.com/bgenduroseries/.

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 15 Януари 2019 19:30 )
 

Партньори