Начало Събития Събития 2019 Пампорово ще бъде домакин на кръг от iXS Downhill Cup през 2019 г.
Пампорово ще бъде домакин на кръг от iXS Downhill Cup през 2019 г.
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 01 Октомври 2018 09:21    Печат

Вече мога да съобщя официално тази хубава новина, за която знаех от известно време - Concept Creative отново вдигат летвата за 2019 г., защото на 22-23 юни в рамките на Пампорово байк фест, ще можем да гледаме за първи път в България кръг от iXS Downhill Cup!


Макар че формално това състезание също е клас 1 по класификацията на UCI, на практика iXS Downhill Cup е една от най-престижните и оспорвани серии на европейския континент, т.е. като ниво на участниците се нарежда горе-долу след Световната купа, наравно с най-силните национални серии. Иначе казано, можем да очакваме на българска земя да дойдат не 5-10, а доста повече силни карачи, които да направят надпреварата по-интересна и силна от всякога.

Затова си запазете отсега датите 22-23 юни и планирайте един уикенд в Пампорово, защото не се случва всяка година подобно състезание да „ни дойде на крака“ в България - желаещите да видят или да карат подобен клас състезание обикновено трябва да пътуват поне няколкостотин километра на запад...

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 01 Октомври 2018 15:22 )
 

Партньори