Начало Събития Събития 2018 Ендуро Гарванец 2018 | Избрани десет от Милен Методиев
Ендуро Гарванец 2018 | Избрани десет от Милен Методиев
Написано от Милен Методиев, Любомир Ботушаров    Четвъртък, 15 Ноември 2018 16:07    Печат

Ако сте погледнали днешната Снимка на деня, вече знаете, че Милен Методиев е един от хората, които бяха така добри да се включат в Ендуро Гарванец с фотоапарати и камери край пътеките, за да запечатат за всеки от участниците някоя героична (или пък леко изкривена) стойка по техничните линии през камъни, улеи и шума. Може би вече сте разгледали и останалите снимки на Милен във Facebook, но ако не сте, може да започнете с тази малка, но съдържателна селекция:

Първият етап бе от по-лесните, доколкото може да се използва това определение за пътека с такива серпентини и настилка от чакъл... Това спускане ни предложи и първите дивни гледки, стига човек да вдигне поглед от тясната и ронлива пътека пред гумата му.

Вторият етап доста ни поизпоти - най-вече заради липсата на сцепление по препечения и пресъхнал от слънцето склон, където пътеката преминаваше от улеи в стъпаловидни скали и обратно.

И тук имаше гледки, но май на никого не му беше до тях. :)

Реклама

Красиво започна и третият етап. Скоро обаче красотата му стана подходяща най-вече за къртачи в каменоломна - сигурен съм, че и те намират своята естетика някъде, някога...

А за тези, на които изпитанията по третия етап не бяха достатъчни, имаше и бонус - докторското трасе си остава едно от най-трудните, които съм карал, но за някои (по-смели и добре каращи) то се оказа и едно от най-забавните!

Вторият ден започна с нова за повечето участници пътека, наречена „Корените“. Не че имаше чак толкова от тях по нея, но на фона на останалите скали, камънаци и сипеи, тази си беше направо мека горска превъзходна!

А за финал отново камъни, при това толкова криви и на места хлъзгави, че повечето от нас бая побутаха... Но всичко е точно! :)


Снимки: Милен Методиев; Текст: Любомир БотушаровAdd this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 15 Ноември 2018 18:48 )
 

Партньори