Начало Събития Събития 2018 Витоша приема големия финал на Българските даунхил серии през уикенда
Витоша приема големия финал на Българските даунхил серии през уикенда
Написано от Организаторите    Петък, 12 Октомври 2018 08:53    Печат

Над 100 от най-добрите родни спускачи ще мерят сили в екстремното състезание

На 13 и 14 октомври трасето за спускане в района на Бай Кръстьо и Драгалевци ще приеме шестото поредно издание на екстремната велонадпревара Home Mountain Bike Cup.

За втора поредна година състезанието ще бъде и решаващият финален кръг от Българските даунхил серии и едно от най-важните събития през сезона.


До момента за участие са записани над 100 човека от цялата страна, както и няколко представители на съседна Сърбия. Регистрацията за участие е отворена до събота и организаторите очакват броят на състезателите още да се увеличи.

Българските даунхил серии са част от Държавния календар и с всяка изминала година се радват на все по-голям интерес и брой участници. Тазгодишното издание на сериите включва общо 5 кръга на 5 различни локации - Петрич, Пампорово, Чепеларе, Ботевград и големия финал на Витоша.


Интригата в сериите се запазва до последно, защото именно състезанието на Витоша ще бъде определящо за крайните резултати в повечето категории. При мъжете за първото място само с 30 точки разлика ще се борят Росен Ковачев и Йоан Нейчев.

При юношите в младша възраст надпреварата е между Мартин Каръпски и Йордан Анчев, а при юношите старша възраст е между Иван Кобуров и Румен Белезирев. При дамите с равен резултат от 360 точки в момента са Изабела Янкова и Виктория Гончева.

Реклама

Съботният ден е отреден за тренировки и запознаване с трасето, а в неделя ще се проведат квалификациите в 11:30 и финалите в 14:30. Състезателното трасе е много интересно, дълго е близо 2 км, стартира малко под Бай Кръстьо и се движи в непосредствена близост до Драгалевския лифт. Включва множество стръмни, скоростни отсечки, корени, камъни и други естествени и изкуствени препятствия.


Организаторите на събитието приканват жителите и гости на София да станат част от това зрелищно събитие и да се заредят с доза адреналин, като гледат шеметните скоростни спускания на едни от най-добрите колоездачи в България.

Home Mountain Bike Cup 2018 е част от спортния календар на София 2018 и се провежда с подкрепата на Нисан България, Ред Бул, Витоша ски, DoppelHerz и други.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 12 Октомври 2018 09:39 )
 

Партньори