Biking Tours | Каране с практически съвети в Средна гора
Написано от Biking Tours    Четвъртък, 27 Септември 2018 08:57    Печат


Biking Tours и Велоучилище МТБ-БГ ви канят на едно по-нестандартно каране, в което ще пробваме някои от най-хубавите пътеки в Средна гора, но ще съчетаем карането с елементи на обучение, т.е. групата ще спира на избрани по-интересни/по-трудни места по пътеките, за да обсъждаме и показваме варианти за минаване, техника на каране и т.н. Целта е, както винаги, да бъде приятно и полезно, като упражненията ще са за ниво начинаещи и напредващи. *

* Важно! Макар че за това каране сме подбрали колкото се може по-леки пътеки и терени, все пак става дума за каране в планината и на някои места ще има по-трудни участъци, които може да надвишават уменията на ниво начинаещи. Това не бива да ви плаши – ще се постараем на място всеки да научи колкото може повече, без да се излага на излишен риск.

Програма

Ден 1 (13.10.2018 г.) Копривщица – х. „Бунтовна“ - Стрелча

Пътуваме организирано от София до Копривщица. Транспортът ще тръгне в 7:30 ч на 13 октомври от паркинга пред централния вход на национален стадион „В. Левски“ в София. 
Когато пристигнем и направим кратък инструктаж, ще тръгнем в посока южния изход на средногорския град. Ще караме в сърцето на Средна гора, в началото по стар асфалтов път в подножието на вр. Богдан, а не след дълго теренът ни се променя в приказни горски пътища в многогодишните букови гори на Същинска Средна гора. Ще се движим в стил крос-кънтри около 18 км до х. „Бунтовна“, където ще спрем за по-дълга почивка и обяд. Оттам предстои спускане по една много дълга и сравнително лесна пътека, на която ще проверим началното ниво на всеки участник и ще направим първите базови упражнения, които после всеки ще може да отработи, докато достигнем крайната точка с. Кръстевич. В следобедните часове се трансферираме (с бус и платформа за велосипеди) отново до х. „Бунтовна“, за да направим ново интересно и дълго спускане към гр. Стрелча, където теренът е преобладаващо горски и черни пътища. В края на деня оставаме за нощувка в малък хотел в центъра на града. Ще отделим време да се насладим на минералните басейни, за да заредим телата за следващия ден.

Вода в днешния ден има на 3 места, равномерно разпределени по маршрута.
Общо каране за деня около 30 км, от които 18 км въртене по сравнително равен терен, а останалите 12 ще бъдат спускане по пътека и горски пътища. 
-------------------------------------------------------------------------------------------
Ден 2 (14.10.2018 г.) Стрелча – с. Мътеница - София 

След вкусна закуска ще пътуваме около 30 км с бус до с. Мътеница, където има страхотна пътека за нашето начинание. С въртене ще достигнем изходната точка на пътеката, като дори по пътя нагоре ще спираме за упражнения, тъй като има кратки спускания, а също и изкачване по пътеки. След това се спускаме по основната пътека, упражнявайки се в компанията и със съветите на професионален инструктор.

Реклама

Храна:

За първия от двата дни на обяд ще се храним на х. „Бунтовна“. 
Меню: шопска салата, пилешка супа, леща, мусака, спагети с рагу, десерт (ябълков щрудел); бира и безалкохолни също има. Моля изпратете в мейла за регистрация желание за обяд от менюто. Трябва да поръчаме храната предварително!
Вечерта може да се организираме да седнем в механа или свободно кой където пожелае. 
За втория от дните ще трябва да си носите храна (сандвич), такава ще може да си купите от Стрелча.

Транспорт: 
Пътуваме организирано от София до Копривщица и от Мътеница до София.

Нощувка: Спим в хотел „Перла“ в гр. Стрелча; нощувката е на цена от 25 лв. на човек с включена закуска.

Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши условия и дъжд).

Организационна такса за събитието е 100 лв. и включва: професионален инструктор за обученията и застраховка ''Злополука''. 
Транспорт от и до изходна точка на маршрута, включително трансферите, се заплаща допълнително 20 лв. на човек с велосипед.

Таксата не включва: нощувки, храна, лични разходи!!!

Внимание !!! Изисква се 50% (60 лв.) капаро за участие, което може да бъде платено по сметка!

Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Групата ще бъде ограничена до 13 участника.

Записването става на e-mail: n.deliradev@abv.bg или на тел. 0888881245 - Нено Делирадев.
Краен срок за записване 10.10.2018 г.

https://web.facebook.com/events/715828248764830/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 27 Септември 2018 09:25 )