Начало Събития Събития 2018 Витоша приема втория кръг от Българските ендуро серии през уикенда
Витоша приема втория кръг от Българските ендуро серии през уикенда
Написано от Concept Creative    Четвъртък, 09 Август 2018 08:31    Печат

На 11-12 август едно от най-трудните и интересни събития в „домашната“ планина на софиянци се завръща за четвърта поредна година. Home Mountain Enduro е част от календара на Столична община и се провежда с подкрепата на фондация „София 2018 – Европейска столица на спорта“.


Събитието ще предизвика някой от най-добрите планински колоездачи в България и региона в оспорвана надпревара по стръмните и каменисти пътеки на Витоша. Съботният ден е отреден за тренировка и запознаване в трасетата, а в неделя ще бъдат финалите.

Организаторите подготвят 4 специални отсечки с обща дължина от близо 20 км, по които ще бъде засичано времето на всеки един състезател индивидуално, а победители в отделните категории ще бъдат тези с най-добро общо време.

Състезателните етапи ще обиколят почти цяла Витоша, като ще преминат през Драгалевци, Голи връх, Бояна, Бистрица и Платото, а състезателите ще бъдат изправени пред много разнообразен терен и различни препятствия като стръмни скоростни отсечки, корени и камъни.

Друго условие, което допълнително ще затрудни участниците в състезанието е това, че всеки един състезател ще трябва да се придвижва на самоход от финала към старта на всеки един от етапите. Това прави ендуро дисциплината една от най-трудните, защото изисква много комплексни умения.

Реклама

До момента за участие са се записали над 80 човека от цяла България, както и няколко участника от Франция, Турция и Гърция. Предварителната онлайн регистрация все още е активна и всеки, който иска да изпробва уменията си, може да се запише на www.conceptcreative.org/hme

Всеки, който иска да наблюдава атрактивната надпревара, може да го направи свободно покрай трасетата,  а организаторите молят всички туристи, които ще прекарат неделния ден на Витоша, да проявят разбиране и да се съобразят със състезанието и колоездачите. Всеки е добре дошъл и във финалната зона на сцената в Бояна, където към 15:00 ще може да приветства финалистите и да се възползва от допълнителните активности на място.

Home Mountain Enduro 2018 се провежда с подкрепата на фондация „София 2018 – Европейска столица на спорта“, Ред Бул България, Витоша ски, RooBar, DoppelHerz, Магазини „Стената“ и други.

За повече информация следете и събитието във Facebook: https://www.facebook.com/events/141759893164094/.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 09 Август 2018 09:01 )
 

Партньори