Начало Събития Събития 2018 Учебен лагер Пампорово | 16-19 август 2018 г.
Учебен лагер Пампорово | 16-19 август 2018 г.
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 12 Юни 2018 07:11    Печат

Велоучилище МТБ-БГ обявява за пореден път четиридневен учебен лагер по трасетата на Велопарк Пампорово и по други хубави пътеки около него. Този път съорганизатор на събитието е сдружение „Байкинг турс“ - заедно ще се опитаме да направим лагера още по-разнообразен и полезен за всички участници!

 

НИВО: напредващи и напреднали
Нивото си можете да определите приблизително чрез този тест: http://www.mtb-bg.com/index.php/special/tips/4294-tips-2016-mtb-bg-bikeschool-level-test.

Карането не е подходящо за начинаещи!

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 10

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 15

ПРОГРАМА:

Програмата ще бъде гъвкава и съобразена с множество фактори - метеорологична обстановка, ниво на участниците и напредъка им в упражненията и др. Във всички случаи трябва да имате предвид, че това е обучение, а не туристическо каране. Това означава, че ще караме в ограничен район, предимно по трасетата в байкпарка, с повторения на едни и същи пътеки, със спирания и повторения на определени участъци и т.н.

Предварителната идея е следната:

В четвъртък, 16 август, около 10:30-11:00 часа ще поставим началото на курса от плаца „Студенец“ в курорта Пампорово. Ще отметнем регистрацията, ще се запознаем, ще си купим лифт-карти, ще се качим на вр. Снежанка и ще започнем с някои начални упражнения. От този момент карането и упражненията ще вървят във възходяща посока от по-лесни към по-трудни трасета, като ще използваме най-различни варианти - с/без спиране по трасето, с видеозаснемане и др. Вечерта ще се настаним в хотела.

В петък, 17 август, ще продължим да караме изцяло в байкпарка и ще упражняваме колкото можем повече елементи по трасетата, достъпни с лифт.

В събота, 18 август, вече без лифт карти, ще напуснем очертанията на байкпарка, за да пробваме пътеките от Снежанка към Смолян, по които се провежда местното ендуро състезание Elevation 999. В това каране ще сме подпомогнати от бус с платформа за велосипедите.

В неделя, 19 август, ще започнем карането от вр. Мечи чал и след няколко километра по едно от най-красивите била в Родопите, ще се спуснем по дълга и технична пътека към Широка лъка, където ще спрем за обяд. В следобедните часове ще се качим с транспорт до с. Гела и ще спуснем още една технична пътека оттам до Широка лъка, след което отпътуваме към София.

Реклама

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:

- Да са на възраст 18 години или повече. 
Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати, ако с тях участва и техен родител/настойник, който да носи отговорност за действията им.
- Да носят каска и ръкавици по време на упражненията - задължително!
- Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка - очила, наколенки, налакътници и др. 
- Да участват с изправен планински велосипед.
- Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението). 
- Да подпишат Декларация за освобождаване от отговорност.
- Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка, покриваща спасителна акция в планината. 

НАСТАНЯВАНЕ, ХРАНЕНЕ И ТРАНСПОРТ

Ние препоръчваме настаняване в апарт-хотел „Панорама“ (http://www.pamporovo.ooo/), т.е. това е мястото, където ще са инструкторите и повечето от участниците, тъй като по този начин логистиката би била най-лесна за всички. Ще има къде да съхраняваме и поддържаме велосипедите, ще има маркучи и сервизно помещение. Настаняването е в апартаменти. Цената е 25 лв. на човек с включена закуска.

Ако някой желае, може да се настани и другаде в района, но тогава ще трябва сам да достига всеки ден до изходната точка, т.е. до хотел „Панорама“.

Можете да се включите в организиран транспорт от София до Пампорово и обратно или да ползвате собствен транспорт, ако предпочитате.

По програма се настаняваме в хотела в четвъртък вечерта след карането. Ако някой желае, може да се настани и от сряда вечерта, но тогава ще трябва да разчита на собствен транспорт за достигане до хотела и обратно.

В хотел „Панорама“ има ресторант. За тези, които желаят сами да приготвят храната си, в апартаментите има условия за това - оборудвана кухня и т.н. Закуската е включена към нощувката.

През деня има възможност да правим обедна почивка в едно или друго заведение за хранене в курорта или района. Който желае, може да си носи и суха храна, т.е. обядът в ресторант не е задължителен. В събота, 18 август, може би ще трябва да изкараме деня без отсядане в ресторант, но това ще бъде уточнено допълнително на място.

ТАКСА И ЗАПИСВАНЕ

ТАКСА: 180 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в първия ден.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед, съпътстващ транспорт за пътеките извън байкпарка, организиран транспорт от София през Пловдив до Пампорово и обратно и застраховка „Злополука".

Таксата НЕ включва настаняване, лифт-карта, храна, лични разходи и други услуги.

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 12 август 2018 г.

Записването става на e-mail: n.deliradev@abv.bg или на тел. 0888881245 - Нено Делирадев.

Моля, изпращайте три имена, ЕГН (необходимо е за сключване на застраховка) и актуален телефон, както и дали ще искате настаняване в хотел „Панорама“ и дали ще ползвате организирания транспорт.

Страница във Facebook: https://www.facebook.com/events/410912622724515/

Тема във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=193063


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 12 Юни 2018 09:14 )
 

Партньори