Начало Събития Събития 2018 Mercedes-Benz UCI MTB World Cup 2018 | Леоганг, Австрия
Mercedes-Benz UCI MTB World Cup 2018 | Леоганг, Австрия
Написано от Любомир Ботушаров    Неделя, 10 Юни 2018 19:08    Печат

Третият кръг от Световната купа по спускане направи сезона още „по-завързан“.

При жените Рейчъл Атертън най-сетне успя да се завърне на първото място в класирането, но преднината ѝ не е като в годините на доминация преди контузиите. Мириам Никол завърши само с 60 стотни изоставане, а и Трейси Хана не е много по-бавна. На всичкото отгоре победителката от Форт Уилям Тане Сийгрейв бе дисквалифицирана, защото за момент напусна очертанията на трасето.

Така Никол и Атертън се откъсната напред във временното класиране съответно с 610 и 600 т., а Сийгрейв и Хана останаха с около 200 т. по-назад. В оставащите няколко кръга обаче може би ще се насладим на най-оспорваната борба между дамите от няколко години насам.

Запис от прякото предаване по RedBull.tv можете да гледате тук: https://www.redbull.tv/video/AP-1VPAF1YNW1W11/womens-dhi-finals-en-leogang.


Реклама

Трасето в Леоганг винаги е пасвало добре на Аарън Гуин, който е печелил тук и с верига, и без нея. Затова когато американецът седна на горещия стол, изглеждаше, че трудно ще бъде изместен оттам. Само че Амари Пиерон, победителят от предишния кръг, „влезе в серия“ и успя да подобри времето на Гуин с половин секунда. Особено напечено стана при спускането на Лука Шоу, който бе най-бърз в квалификацията и се движеше буквално със същото време като Пиерон, но малко преди края падна и макар че веднага продължи, всичко в този старт бе изгубено за него.

Запис от прякото предаване по RedBull.tv можете да гледате тук: https://www.redbull.tv/video/AP-1VPAF2STW1W11/mens-dhi-finals-en-leogang.Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 10 Юни 2018 20:20 )
 

Партньори