Начало Събития Събития 2018 Veloraptor XCO Княжево | 1 юли 2018
Veloraptor XCO Княжево | 1 юли 2018
Написано от Организаторите    Петък, 08 Юни 2018 05:36    Печат

За първа година клуб Veloraptor организира състезанието XCO Княжево в партньорство с Район "Витоша", Столична Община и с подкрепата на Sofia 2018 - Европейска столица на спорта. Стартът ще бъде даден в красивата Княжевската гора в близост до долна станция на Княжевския лифт. 


КОГА: 1 юли (Джулай морнинг)

ТРАСЕ: 3,3 км дължина и 200 м положително денивелация (за обиколка).

СТАРТ/ФИНАЛ в началото на т.н. Слънчева алея, непосредствено над долна станция на бившия Княжевския лифт. В тази зона ще са разположени и подкрепително-сервизен пункт, шатри на спонсори, озвучаване, водещи, съдии и времеизмерване. 

Предвидени са общо 3 старта – два състезателни ("Елит" и "Хоби") и един любителски.

За СЪСТЕЗАТЕЛИ: Състезателните стартове за "Елит" и "Хоби" са във времевия диапазон от 9:30 до 13.30 ч. Поради спецификата на ХСO състезанията, броят на участниците във всеки старт ще бъде ограничен до 50-100 участника на стартa, тъй като се правят по няколко обиколки по сравнително късо трасе с тесни пътеки в някои участъци. Времеизмерването ще е електронно. 

За ЛЮБИТЕЛИ: За широката публика е предвиден старт около 14 ч, който е по-масов (броят на участниците се очаква да бъде по-голям). Прави се една обиколка. При повече желаещи, може да се организират и два старта за любители. Тази част от събитието е подходяща за колоездачи без състезателен опит, които искат да направят първите си опити в подобно планинско съревнование. Времеизмерването ще е ръчно.

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 20 лв. за “Елит” и “Хоби”.
ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 15 лв. за "Любители".

НАГРАДИ: Предвидени са парични и предметни награди за победителите на първите три призови позиции в съответните категории. Всеки регистриран участник ще получи стартов пакет с подаръци, а всеки финиширал - медал.

>> Регистрация: https://drace.bg/bg/event/117

***
Събитието се организира от клуб Veloraptor и е част от календара на Sofia 2018 - Европейска столица на спорта. То се провежда с подкрепата на: Bike Center, Doltchini, Red BullАЛЕКОSponser Bulgaria - Хранителни добавкиLeya, The Barberians, DRaceall6BAZE и други.

https://www.facebook.com/events/1009645852536973/

Реклама


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 08 Юни 2018 07:37 )
 

Партньори