Начало Събития Събития 2017 Още по-богата дневна програма допълва вечерния блок на фестивала "Дни на предизвикателствата" (29.11 - 01.12)
Още по-богата дневна програма допълва вечерния блок на фестивала "Дни на предизвикателствата" (29.11 - 01.12)
Написано от Организаторите    Петък, 17 Ноември 2017 09:30    Печат


Отворени срещи, практически семинари и забавни работилници допълват програмата на 13-ите Дни на предизвикателствата (29.11.-01.12, УАСГ)

Дискусии за безопасност, практики по първа помощ, занятия по направа на бира и шоколад ни очакват заедно със серия филмови премиери и вдъхновяващи гости

На прага на зимата, за поредна 13-а година фестивалът за екстремни спортове, туризъм и екология „Дни на предизвикателствата“ поставя в центъра на аутдоор общността споделеното преживяване, споделената мечта за върхове, бездни и далечни простори, споделеният път, планината и природата във всичките й измерения. Програмата е вече целодневна, а мястото на срещата – легендарната Аула „Максима“ на УАСГ.


Тази година големи отворени дискусионни срещи, обединяващи няколко спортни и специализирани общности, ще допълнят вечерната серия силни презентации за най-големите постижения през годината. Ще бъдем свидетели и на разтърсващи филмови премиери от света на екстремното и приключенско кино.


В следобедния блок (между 14 и 17 ч.), в деня на откриването 29 ноември, ще можем да се включим в практика по оказване на първа помощ с основен акцент хипотермия и височинна болест, която ще бъде последвана от кратка сесия йога. Сигурността и безопасността присъстват като водеща нишка в цялата програма. Те ще са в центъра на вечерната презентация на Планинска спасителна служба, която ще се опита да ни даде един експертен анализ на нещастни случаи в нашите планини през последните години. Темата ще има своето продължение на 30 ноември следобед с отворената дискусия за сигурност и инциденти в парапланеризма. Пилоти, претърпели инциденти, ще се изправят пред публиката, да споделят своя опит и да говорят за предотвратяване на рискове. Инструкторите от SkyCamp  ще ни предизвикат накрая със състезание за хартиени самолетчета.


В третия фестивален ден, 1 декември, ще погледнем на сигурността през погледа на БАССЕС, а почетен водещ ще бъде самият Глен Плейк, специалният гост на Дните, легенда в ските и добил широка популярност със своя авангарден пънк стил. По-късно вечерта ще бъде отбелязана и 20-годишнината на БАССЕС. Своята презентация-изненада Глен Плейк ще направи в рамките на вечерната програма на 30 ноември.


Атрактивен модул по занаятчийство ще грабне вниманието ни в рамките на традиционното изложение на Дните. Ще можем да се включим в изкусително вкусна работилница по изработка на шоколад от Bio Benjamin - създатели на два бранда био шоколад от сурово какао – Happy Benjamino & Benjamissimo. Георги Христов от Бира Айляк пък ще ни посвети в тайнството на варенето на бира с натурален сняг, донесен директно от планината!

Изложението на Дните ще е отворено между 11 и 22 ч всеки фестивален ден и ще предложи актуални предложения за здравословен начин на живот, спортна екипировка, медикаменти за превенция на травми, идеи за пътувания и далечни дестинации. Изключително наситена и динамична е и вечерната програма (между 18 и 22 ч). Пригответе се за среща с десетки много успешни и вдъхновяващи с постиженията си българи и цели 10 филмови премиери. И това не е всичко. Цялата програма, по дни може да се види тук:

Програма

Билети за фестивала могат да се закупят предварително на цена 25 лв. за трите дни онлайн от Тикетлоджик и на място от магазини „Стената“. Еднодневните билети са на цена 10 лв. и ще могат да се закупят и на място.

Партньори на събитието са: Nissan, Siteground, Sport Depot, Acer, Банкя, Zoom Design, Photopavillion, Scott, Боровец, хотел „Будапеща“, Julbo, Patagonia, SkyCamp, БАССЕС, ПСС, Академия Първа помощ.

13-ото издание на „Дни на предизвикателствата“ е част от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018

Реклама


ОНЛАЙН
www.predizvikatelstva.com
https://www.facebook.com/dninapredizvikatelstvata/

Официално събитие
https://www.facebook.com/events/427357274326036/

Последвайте ни в Instagram:
@predizvikatelstvacom


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 17 Ноември 2017 10:35 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори