Начало Събития Събития 2017 Алек Бонев с четвърто място в Bucuresti MTB Race 2017
Алек Бонев с четвърто място в Bucuresti MTB Race 2017
Написано от Бисер Бонев    Понеделник, 06 Ноември 2017 19:54    Печат


В събота, 04 ноември 2017 г. , в Букурещ се проведе състезанието по планинско колоездене Bucuresti MTB Race (36 км крос-кънтри) в най-големия естествен природен парк в европейска столица Вакарещи. Състезанието е смятано за своеобразен финал и закриване на състезателния сезон в Румъния - факт, който доведе в Букурещ елита на румънското и молдовското планинско колоездене.

В него взе участие и Алек Бонев, единствен състезател от България, в категория юноши до 18 години. При изключително силната конкуренция, той успя да заеме престижното четвърто място.


За Алек това бе отличен завършек на състезателната 2017 г. и едва второ класиране извън подиума. Той завърши сезона с общо 17 медала и само две четвърти места, като още от днес усилено тренира за реванш на Bucuresti MTB Race 2018 г., когато ще се бори в същата възрастова група.

Реклама

Самото състезание е с перфектна организация. Още от предходната вечер бяха блокирани големи булеварди в зоната на старта. Осезаемо присъствие на полиция, жандармерия, лекарски екипи и дори пожарен автомобил и около десет пожарникари заеха своите места по трасето. Няколко телевизионни репортери и управата на природния парк постоянно бяха фокусирани главно към най-малките състезатели, за които имаше отделен старт на по-къса дистанция. Победителите получиха и фиданки от дръвчета, които заедно да засадят в околностите на парка.

Bucuresti MTB Race е едно великолепно организирано състезание, по нищо не отстъпващо на стартовете в западна Европа, и ще е хубаво да видим повече български състезатели в него.
Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 06 Ноември 2017 21:04 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори