Начало Събития Събития 2017 Велосъстезание „50 години град Бобов дол“ | 22 октомври 2017
Велосъстезание „50 години град Бобов дол“ | 22 октомври 2017
Написано от Организаторите    Сряда, 18 Октомври 2017 08:02    Печат


Състезанието ще се проведе по случай 50-годишния юбилей на град Бобов дол. Има за цел развитие на спорта колоездене сред младите и подрастващи хора, жадни за нови приключения, здрав, щастлив и пълноценен живот. 

Състезанието ще е крос-кънтри с обиколки, които ще преминат през по-голямата част на града. Ще може да се насладите на красиви гледки към връх Колош, където ни очаква също състезание другата година. Всяка една обиколка е с дължина от 6,2 км с положителна денивелация от 180 метра. Началният старт ще е пред сградата на Община Бобов дол в 10:00 ч, където ще бъде и финалът - разбира се, едва след като бъдат завършени пълните съответно 5 за жените, 7 за юношите и мъжете обиколки. Цялото състезание ще е с дължина 43,4 км и положителна денивелация от 1280 метра (мъже и юноши) и 31 км с положителна денивелация 900 метра за представителите на нежния пол. Трасето ще е със смесен терен - започва се с асфалт по главната улица “Св. Спас“, минава се покрай черквата “Св. Николай Чудотворец“, след което започва изкачване по черен път около 2-2,5 км, след което спускане по асфалт и изкачване обратно към центъра. Съотношението между асфалт и черни пътища е 60% към 40%. Нека подкрепим една община, нека покажем, че спортният дух и силата все още не са напуснали българина!


Категориите, в които състезателите ще премерят сили, са три: Юноши (15-18 години - 7 обиколки), жени (5 обиколи) и мъже (19+ години - 7 обиколки). Медали ще има за първите трима във всяка отделна категория, както и 100 лева - първо място, 60 лева - второ място и 40 лева - трето място. Една от големите награди ще е СПА уикенд за двама в Redenka Holiday Club, предоставен от нашите приятели Aya Sky, които са изключителни в това, което правят, а именно - да правят хората щастливи. Този ваучер ще бъде грабнат от най-бързия, преминал цялото трасе от 7 обиколки. DOLTCINI също ще допринесат за настроението на нашите състезатели, като осигурят чорапи за всички. Те произвеждат едни от най-качествените колоездачни екипи и допринасят за това да се чувстваш удобно, докато правиш това, което обичаш най-много, а именно - да караш велосипед. От Velocity Bike Shop, ще осигурят награди за най-бързите в отделните категории, като с тях ще помогнат на всеки един поне малко в развитието. 

В посочения линк може да откриете и трак на състезанието: https://www.gpsies.com/map.do?fileId=aaaqwrwzdooduvkb

Онлайн регистрация: https://docs.google.com/forms/d/1yBDKKmkDjobqhtlw6FpjE_C_NjJHBUjV5BkBLu0M4R8/edit

Най-малките ще могат да премерят сили на 2-километрово трасе из градския парк, където ще усетят какво е силата и духа на колоезденето и свободата, която ти доставя. 

Задълженията към колоездачите са: участието да се извършва с изправен велосипед и каска! 

Такса за учасие: 10 лева на място в самия ден на състезанието (от 08:00 до 09:30). Декларации за участие се попълват на място в деня на старта. Не важи за най-малките състезатели.

Реклама

Състезанието е за колоездачи любители и аматьори. Ако професионалисти биха желали да се включат, нека се свържат с организаторите. Обещаваме забава, усмивки и радости. Нека заедно поставим началото на една традиция в земята на дивия божур, на който ще можем да му се насладим на състезанието другата година!

Тема във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=47&t=190617

Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/357328801383242/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Сряда, 18 Октомври 2017 08:44 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори