Начало Събития Събития 2017 Велоучилище МТБ-БГ - Курс за напредващи и напреднали - Локорско, 19 октомври 2017 г.
Велоучилище МТБ-БГ - Курс за напредващи и напреднали - Локорско, 19 октомври 2017 г.
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 13 Октомври 2017 16:54    Печат

Поради липса на свободни уикенди, но наличие на желаещи участници, решихме да насрочим един делничен курс за напредващи и напреднали по пътеката над Локорско. Датата е 19 октомври (четвъртък), а подробностите са в следващите редове. 


Ще се срещнем на площада в Локорско, където ще отметнем „бумащината“ (декларации, такси за участие и т.н.), ще направим проверка на велосипедите и може да загреем половин-един час с упражнения за баланс, позиция и други основни техники на каране. След това потегляме нагоре и се изкачваме до началото на дългата пътека, където слагаме защитната екипировка и поемаме надолу, за да се упражняваме на много места. Имайте предвид, че пътеката включва и някои по-трудни елементи, така че за ниво напредващи може не всички места да са караеми, но въпреки това ще са полезни.

НИВО: напредващи и напреднали
Как да определите нивото си е обяснено ТУК.

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 4

МАКСИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ: 8

ТАКСА: 25 лв./човек
Таксата за участие се заплаща на място в деня на обучението.

Таксата включва участие в упражнения с инструктор за усвояване на основните техники за каране на планински велосипед.

Таксата НЕ включва застраховки, транспорт, храна и други подобни услуги.

Реклама

ПРОГРАМА:

Четвъртък, 19 октомври 2017

09:00 - 09:30 - Регистрация (Локорско, главния площад, https://goo.gl/maps/T7yJcLcbQdu)
09:30 - 10:30 - Проверка на велосипедите, кратки начални обяснения и упражнения (на площада или на равно място в планината, малко след началото на изкачването).
10:30 - 16:30 - Каране по дългата пътека над Локорско.
*В час, определен според желанията на участниците, може да направим обедна почивка.
** Ако случайно остане време, може да направим и второ качване до средата, за да спуснем кратката пътека, където има и скокове.

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ УЧАСТНИЦИТЕ:
- Да са на възраст 18 години или повече.
*Участници от 12 до 17 години ще бъдат допускани в обученията за начинаещи само в присъствието на родител, който да ги наблюдава. Участници на възраст от 14 до 17 години може да бъдат допуснати и в заниманията за напредващи, ако в тях участва и техен родител, който да носи отговорност за действията им.
- Да носят каска и ръкавици по време на упражненията - задължително!
- Препоръчително е да носят и допълнителна защитна екипировка - очила, наколенки, налакътници и др.
- Да участват с изправен планински велосипед.
- Да са заплатили таксата за участие (заплаща се на място преди започване на обучението).
- Да подпишат пред инструктора Декларация за освобождаване от отговорност.
С общото съдържание на декларацията може да се запознаете ТУК, но някои редове в нея ще са индивидуални за всяко обучение, така че конкретните декларации ще се подписват на място.
- Препоръчително е всеки участник да има Планинска застраховка и застраховка "Злополука".
*Тези застраховки могат да ви спестят разходи в случай на травма, оказване на първа помощ, спасяване в планината и други неприятни ситуации. Организаторите на събитието не носят отговорност за каквито и да е разходи, възникнали за участниците във връзка с такъв инцидент.

ЗАПИСВАНЕ

Желаещите да участват в мероприятието трябва да се запишат най-късно до 13:00 ч на 18 октомври 2017 г. чрез попълване на формуляра долу. Посочват се трите имена на участника, възраст, e-mail и телефон за обратна връзка. Местата са ограничени! Събитието ще се проведе само при наличие на минималния брой участници. Окончателно потвърждение за провеждане на курса ще бъде изпратено по e-mail на 18 октомври 2017 г. до 17:00 ч.

16.10.2017 г.: С радост можем да обявим, че местата за курса вече са запълнени, поради което приемането на отговори е прекратено. Курсът ще се проведе в четвъртък, всички записани ще получат скоро информация на e-mail адресите си.

Формуляр за записване: https://goo.gl/forms/jb4MBdKkDS7nvs232.

За допълнителна информация следете също:

Темата във форума: http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?f=48&t=190609.

Страницата на събитието във Facebook: https://web.facebook.com/events/157500944840912/.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 16 Октомври 2017 18:05 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори