Начало Събития Събития 2017 Red Bull Hardline 2017
Red Bull Hardline 2017
Написано от Любомир Ботушаров    Вторник, 10 Октомври 2017 15:37    Печат

Покрай многото състезания в България нямаше как да отразим своевременно това събитие на Red Bull, но то е твърде значимо, за да го подминем съвсем без нищо.


Red Bull Hardline съвсем не е най-голямото събитие, организирано/спонсорирано от известната компания за енергийни напитки (в него участват само шепа поканени състезатели, някои от тях дори не са сред лидерите в Световната купа), но със сигурност е едно от най-впечатляващите в планинското колоездене в момента. Причината за това е трасето, изградено от Дан Атертън в Дъфи, Уелс, което е едно от най-бруталните, които тази дисциплина е виждала, защото освен скорост, включва и много елементи, които са по-близки до екстремния фрийрайд. Вземете кое да е трудно трасе за спускане, включително тези в СК, и има голям шанс това в Дъфи да е малко по-стръмно, малко по-технично, с малко (или много!) по-големи скокове. С две думи, плашещо е! Плашещо е дори за гледане, но и за професионалните спускачи то не е лесна за преглъщане хапка - по него се чупят рамки, компоненти, а в някои лоши случаи и кости...

Истината е, че картината в случая дава по-добра представа от думите, затова сме приготвили два видеоклипа, които дават добра представа за състезанието. Единият е от камерата на победителя Крейг Еванс, а другият е от отбора Polygon UR, чиито представители в Hardline бяха Сам Рейнолдс и Александър Файол.

Реклама

Ако видяното дотук ви е накарало да затаите дъх, може би ще намерите време да изгледате и записа от прякото предаване на цялото състезание:
https://www.youtube.com/watch?v=pL2n1-2seKE

Ако ли пък не, вижте поне класирането за 2017 г.:

  1. Craig Evans (GBR) – 02.31.29
  2. Bernard Kerr (GBR) – 02.33.30
  3. Dan Atherton (GBR) – 02.33.73
  4. Laurie Greenland (GBR) – 02.36.26
  5. Adam Brayton (GBR) – 02.36.40
  6. Graeme Mudd (AUS) – 02.36.73
  7. Kaos Seagrave (GBR) – 02.45.40
  8. Taylor Vernon (GBR) –02.45.96
  9. Al Bond (GBR) – 02.49.99
  10. Alexandre Fayolle (FRA) – 03.04.31

Репортаж от събитието (на английски език) можете да прочетете тук: https://www.redbull.com/int-en/red-bull-hardline-2017-race-results, а още видеоклипове и материали за него ще намерите в сайта на Red Bull: https://www.redbull.com/int-en/events/red-bull-hardline-mtb.


Add this to your website

Коментари

avatar 540
0
 
 
Браво, Любо!
Чудна статия!
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 10 Октомври 2017 21:48 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори