Начало Събития Събития 2017 Северозападен байк уикенд: Ком-Копрен-Чипровци | 14-15 октомври 2017
Северозападен байк уикенд: Ком-Копрен-Чипровци | 14-15 октомври 2017
Написано от Организаторите    Четвъртък, 05 Октомври 2017 15:16    Печат


Есенен уикенд на колела с Bike Ventures из дивия Западен Балкан на 14 и 15 октомври.

Очаква ни два дни каране по разнообразни терени из красивите, шарени планини на Северозапада. Ще изкачим връх Ком. Ще се насладим на красотата на Копренските водопади. Ще завършим със спускане по забавна и предизвикателна пътека до Чипровци, където ще хапнем по торлашки и ще видим как се правят Чипровски килими.

ДЕН 1 (14 октомври):
8:00 ч. - Трансфер от ст. „В. Левски“ (София) до прохода Петрохан. Изкачване до вр. Ком по смесен терен от черни пътища и пътеки и красиви гледки. След като се насладим на атмосферата и пейзажа от върха, се захващаме с дълго и на места предизвикателно спускане до село Дълги дел (1500 м). Оттам се отправяме до местността Копрен, където нощуваме. Настаняване в къща за гости. Възможност за скара/огън на открито. 
Дължина: 30-40 км.
Положителна/отрицателна денивелация: 600/1500 м.

ДЕН 2 (15 октомври):
След стабилна закуска, имаме възможност да се разтъпчем пеша по една от екопътеките в района - известен с многото си водопади и красиви скалисти долини. Карането днес включва дълго, но постепенно изкачване до местността Яково боище (1570 м), откъдето ще решим дали да удължим карането по път, стигащ почти до главното било, следван от спускане по технична и игрива пътека, или ще продължим по забавна и предизвикателна пътека в красива букова гора, стигаща до хижа Явор и Гушовски манастир. Ще спрем за хапване в Чипровци, откъдето пътуваме обратно към София. 
Час на прибиране 19:00 - 20:00 ч.
Дължина: 20 км.
Положителна/отрицателна денивелация: 700/1100 м.

ЦЕНА: 150 лв.
Включва: настаняване в двойна стая със закуска и собствен санитарен възел, транспорт от София и обратно, транспорт на багажа, лицензиран планински водач, шофьор
*Цената не включва: обяд, вечеря, входни такси за местни атракции и др.

Минимален брой участници: 6 души

Реклама

> Наем на планински велосипед тип hardtail с вкл. каска: 25 лв./ден.
> Наем на планински велосипед тип full suspension с вкл. каска: 50 лв./ден.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА: 
- Изправен планински велосипед, каска (ако нямате, може да наемете от нас), ръкавици, наколенки.
- Малка раница за дневните преходи.
- Водоустойчиво яке, спортни къси или дълги панталони за каране, връхна дреха (полар или друго).
- Обувки за колоездене, кецове с равна подметка или ниски планински обувки.

ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА:
- клин за колоездене (с мека подплънка)
- слънчеви очила
- шише за вода
- слънцезащитен крем.

Веломаршрут "Западен Балкан" се финансира от българско-швейцарския проект "Да свържем опазването на природата и устойчивото развитие на селските райони". 20% от печалбата, свързана с велотуризъм по маршрута, се връщат в Западна Стара планина под формата на различни дейности за опазване на биоразнообразието. 
> Повече за Дивия Северозапад: https://goo.gl/Mok7dZ

>> За ЗАПИСВАНЕ и допълнителна информация: info@bike-ventures.com, 0898419414

https://www.facebook.com/events/486424028395675/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 05 Октомври 2017 15:45 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори