Начало Събития Събития 2017 Държавен личен и отборен шампионат по XCE 2017 | Класиране и кратък репортаж
Държавен личен и отборен шампионат по XCE 2017 | Класиране и кратък репортаж
Написано от Любомир Ботушаров, Тодор Балчев    Неделя, 23 Юли 2017 21:29    Печат


В уикенда, определен за провежданена националните шампионати, Шумен и велоклуб „Илчов баир“ бяха домакини на крос-кънтри елиминатор и крос-кънтри олимпик. За тези състезания МТБ-БГ се сдоби с безценен кореспондент в лицето на Тодор Балчев от Ram Bikes, който ни осигури съществена информация за хода надпреварата и доста снимки от състезанията. Благодарим му за този жест! Започваме с първия старт - ХС елиминатора.

Преди да "дадем думата" изцяло на Тодор, припомняме, че именно в Шумен преди години се проведе за пръв път състезание в тази динамична и непредсказуема дисциплина. Не че подобни стартове са много - в България те са си жива екзотика, но ако някой има опит в тях, това са шуменци!

Сега първо вижте класирането, а след това и преките впечатления на Тодор Балчев.


Реклама

Като цяло елиминаторът беше интересен (или поне на мен, имайки предвид, че гледам на живо за пръв път). Записали се бяха 28 човека за квалификации, но шестима не стартираха, така че реално 22 състезатели участваха в квалификацията. От тях бяха излъчени 16, които да образуват четворките.

Трасето беше доста интересно, с дължина 900 метра и старт срещу един баир с денивелация около 25 метра за 150 метра, на който реално се решаваше всичко. Който успееше да се докопа първи догоре, успяваше да хване хубавата линия на спускането и като цяло бяха само 2-3 състезатели, който избягаха от това правило.

Всички мислеха, че ще спечели Добрин Лиловски (или поне ще е на стълбичката), защото доминацията му през кръговете беше очевидна. На финалната гонка обаче изглежда не му бяха останали сили и завърши четвърти. Най-бърз там бе Ясен Александров, следван от Александър Минчев.


Много силно впечатление направи класиралият се на трето място Алек Бонев, който според всички има страхотни качества на спринтьор и като цяло момчето много се раздаваше. Има хляб в него, дет се вика…

В най-скоро време ще качим и албум с още снимки на Тодор Балчев. Очаквайте го в галерията на МТБ-БГ!


Текст: Тодор Балчев и Любомир Ботушаров; Снимки: Тодор БалчевAdd this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 24 Юли 2017 09:22 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори