Начало Събития Събития 2017 Световни ендуро серии 2017 | 5 кръг | Мило, Франция
Световни ендуро серии 2017 | 5 кръг | Мило, Франция
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 14 Юли 2017 09:37    Печат


Преди българските любители на ендурото да разберат какви екстри ще им предложи състезанието на Витоша този уикенд (15-16 юли), хвърляме бърз поглед назад към петия кръг от Световните ендуро серии, който се проведе в началото на месеца в Мило, Франция.


На първо място припомняме, че участие в него взе и българският състезател Иван Колев (Ram Bikes) и ако искате наистина от първа ръка да разберете какво е било, гледайте неговия разказ тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/events-2017/5338-events-world-2017-ews-millau-ivan-kolev. Ние продължаваме с по-общия репортаж...

Реклама

Участниците в Световните ендуро серии за пореден път се изправиха срещу лошото време, този път в рамките на Natural Games Millau EWS driven by URGE bp. Досега през 2017 г. нямаше нито един кръг, в който трасетата да са били сухи, но всички споделят, че в Мило условията са били едни от най-трудните, а към това се добавя и фактът, че състезанието бе двудневно, с общо 9 специални етапа и обща дължина (с трансферите) 88 км.


По тези пътеки и в тези условия най-добре в двата изтощителни дни се справиха френските състезатели, които буквално окупираха подиума при мъжете. Адриен Дели (Lapierre) и Александър Кюр (BH MIranda Racing Team) си размениха по няколко етапни победи, но Дели бе по-бърз в решаващи етапи и оглави класирането. За него сезонът става все по-успешен и французинът уверено стои начело във временното класиране, но не много далеч зад него там са Сам Хил и Грег Калахан. Както и да е, никой от тях не успя да влезе в топ 5 в Мило, макар че Хил успя да спечели осмия етап. Подиумът обаче бе допълнен от Дамиен Отон (Devinci Global Racing).


При жените вече сме свикнали с доминацията на Сесил Раванел (Commencal Vallnord Enduro Racing Team) - при силата, която се изискваше за завършване на това състезание, нейната победа не е по никакъв начин изненадваща. Изабеу Кордурие (SUNN) обаче също записа три етапни победи и все повече се доближава до първото място на подиума. Трета остана Анита Гериг (Ibis Cycles Enduro Race Team). 

Класиране

Видео-репортаж:


http://www.enduroworldseries.com/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 14 Юли 2017 09:48 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори