Начало Събития Събития 2017 Bike & Rock – Вкусът на Балкана | 21-23 юли
Bike & Rock – Вкусът на Балкана | 21-23 юли
Написано от Организаторите    Петък, 07 Юли 2017 05:09    Печат

ВЕЛОСИПЕДИ, РОК И „ВКУСНИ СПИРКИ“
Това специално издание на Tasty Bike Tour се предлага един-единствен път в годината! Посветено е на провеждания в същите дни Рок фест с ВХОД СВОБОДЕН за една, две или три вечери с музиката на БТР, Подуене блус бенд, D2, TOTO tribute band, Ренегат и други.


Очакват ни Узана, Трявна, Боженци, Шипка, Бузлуджа, Природен парк "Българка", Градище, Торбалъжи и други интересни места, в компанията на местни водачи.
И за да не можете да устоите, ще ви подмамим със спирки за похапване на отбрани местни и нетрадиционни специалитети. Очакват ни също дегустация на крафт-бири заедно с майстора пивовар, както и на билкови чайове (топли и студени) и домашно приготвени плодови сокове.

КОЙ МОЖЕ ДА УЧАСТВА - НУЖНИ КАЧЕСТВА:

- способност за преминаване на 40-45 км с велосипед на ден и работа със скоростите му;
- умения за каране по планински пътища и пътеки над начално ниво;
- слабост към весели компании, чудни гледки и вкусна храна;
- деца от 14 до 18 години - само с пълнолетен придружител

НОЩУВКИ 

В подбрани семейни хотели - в двойна или тройна стая. За настаняване в самостоятелна стая ни пишете с кратък е-мейл на адрес Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

КАКВО ВИ Е НУЖНО:

- изправен и надежден планински велосипед - МОЖЕТЕ ДА НАЕМЕТЕ и от нас на преференциални цени;
- каска - ако нямате, ще ви предоставим;
- планински обувки или маратонки, ръкавици, подходящи дрехи, ветровка, малка раница;
- планинска застраховка - можем и ние да ви направим.

ТАКСА УЧАСТИЕ:

138 лв. за възрастни и 120 лв. за деца до 18-годишна възраст. В нея се включват:
• Две нощувки със закуски в семеен хотел - ден 1 и 2
• "Вкусни спирки" за обяд и вечеря - ден 1
• Дегустация на крафт-бира - ден 2
• Дегустация на билкови чайове и домашни сокове (ден 3)
• Водачи
• Транспорт за големия багаж и за аварийни случаи (през 3-те дни)

ЗАПИСВАНЕ

Осъществява се с попълване на следнaта анкета:
https://docs.google.com/forms/d/11c1n4emO_gih34uGFxKNkgrVxYCLOuH5gQl2PKe5Pgk/

Реклама

ПОДРОБНА ПРОГРАМА:

ДЕН 1 - "От Габрово до Центъра на Земята! ...нашата земя!" - дължина 34 км, изкачване 1050 м.

От Габрово атакуваме Балкана към местността Узана, на билото на Стара планина и Географския център на България. Нека баирът не ви притеснява - имаме цял ден да го преборим! По пътя сме ви подготвили "вкусни спирки", скрити из вековните букови гори на Балкана, примесени с уханието на треви, билки и диви ягоди.

На големите узански поляни ще се снимаме на Географския център на България. На който му се кара още, ще го заведем да види гледката от връх Исполин (1523 м н.в.). Според местна легенда това отваряло допълнителен апетит.

ДЕН 2 - "По билото на Балкана и надолу, чак до Трявна" - дължина 47 км, изкачвания 750 м и мноооого спускане.

Хващаме чудесния веломаршрут под билото и не след дълго достигаме подножието на Шипка. Можем да посетим върха или да продължим към лобното място и паметника на Хаджи Димитър. Още по-нататък, високо на самото било, се намира "летящата чиния" – паметникът "Бузлуджа", близо до който ще обядваме.

Следваме билото към най-красивата част на Тревненския дял на Стара планина покрай природни феномени, през защитени местности с дървета на повече от 500 години. Усещането е като в горска приказка, а ние ще сме нейните герои.

След дълго и красиво спускане, достигаме крайната цел - Трявна. Старият град винаги очарова с неповторимата си атмосфера и свежия полъх на горняка. В сянката на над 200-годишната часовникова кула ще намерим пивоварна. Там, приятно уморени, ще се насладим на дегустация на крафт-бири по белгийска рецепта и вкусни хапки.

ДЕН 3 - "През китни селца и стари римски пътища до Габрово" - дължина 36 км, изкачвания 520 м

В последния ден караме през малки селца, по горски и стари римски пътища. Ще пътуваме назад във времето през Боженци, Сечен камък, Баланите, Градище, Торбалъжи... В компанията на планината неусетно ще стигнем Габрово, а там ще завършим обиколката си с дегустация на билкови чайове (топли и студени) и домашно приготвени плодови сокове.

-----------------------------------------------------------------------
Навременното записване спомага за гладката организация, а наличието на достатъчно участници е необходимо условие за провеждане на мероприятието.
Обиколката е организирана от местни водачи, познаващи добре района, което дава възможност маршрутът да бъде съкратен или удължен според желанието и възможностите на групата.
-----------------------------------------------------------------------

ДРУГИ ИЗЖИВЯВАНИЯ, предлагани от @Gabrovo Plus:
• С каяк през 'Малкото море' (33 лв.)
• Пещери и еко-пътеки за начинаещи приключенци (14 лв.)
• Тандемен полет с парапланер (100 лв.)
• 'Малки тайни' на Етъра и в Габрово (12 лв.)
• Защитени местности в Тревненския Балкан (от 11 лв.)

Тези и други активности са с опционален характер и могат да бъдат заявени за дните преди или след Bike & Rock.

https://www.facebook.com/events/1949406581972364/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 07 Юли 2017 05:34 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори