Начало Събития Събития 2017 Pamporovo Bike Fest 2017 | Избрани десет от DHI тренировките в събота | Любомир Ботушаров
Pamporovo Bike Fest 2017 | Избрани десет от DHI тренировките в събота | Любомир Ботушаров
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 26 Юни 2017 13:21    Печат

Първият снимачен ден за мен бе събота, 24 юни. След приключването на детското състезание (от което очаквайте скоро албум в галерията) и преди да дойде време за Националния шампионат по форкрос, се отправих към трасето за спускане, където през целия следобед протичаха тренировки. Сянката бе добре дошла за мен, аз бях добре дошъл за комарите, а над 100 участници бяха дошли да покарат здраво по добре познатото трасе, което и тази година бе комбинация от "Стената" и "Чък Норис".

Най-много погледи и коментари бяха насочени към двамата британци - Сам Хърд (№7) и Люк Кокбърн (№22), не без основание. Личеше си, че ингилизите карат с лекота и ще бъдат аршина в това състезание.


Нашите също бяха решени да покажат най-доброто от себе си - амбицията е запечатана в очите на Росен Ковачев.

В категорията UCI 17+ стойките бяха най-агресивни!

Реклама

Всеизвестната стръмна секция с корени и камъни бе станала още по-широка и още по-груба, особено гледана отдолу. По всеобщо мнение Младен Славчев изпробва най-много варианти за минаване и... за падане в тази част от трасето.


Като цяло се очертаха поне три линии, по които състезателите искаха да минат и още безброй вариации, по които не искаха, но се налагаше да карат. "Умирай трудно" е просто художествена измислица в сравнение с този участък.


Най-бързите, a la Стивиан Гатев, предпочитаха линията с отваряне отляво, стръмно спускане по диагонал през най-грубата част и "гмуркане" в ниската част на пътеката. Дали обаче тя бе най-бързата?


Йоан Нейчев и Вальо Тенев решиха да направят интересен експеримент и се спуснаха едновременно по двете най-обещаващи линии, за да проверят коя е по-бърза. Изводът? Еднакво бързи са, но едната изглеждаше значително по-чиста и безпроблемна.


Ако желаете ваши снимки от това или което и да е друго МТБ събитие да бъдат публикувани в поредицата фотоистории "Избрани десет", свържете се с нас на info@mtb-bg.com или използвайте някой от начините, описани тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/mtb-bg/4647-mtb-bg-contributors.Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 26 Юни 2017 19:39 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори