Начало Събития Събития 2017 Пампорово - Мечи чал открива сезон 2017 на 24 юни
Пампорово - Мечи чал открива сезон 2017 на 24 юни
Написано от Организаторите    Петък, 09 Юни 2017 18:23    Печат

Трескава подготовка за лятото тече в Пампорово - Мечи чал

На 22-25 юни с голям летен фестивал ще бъде даден стартът на сезона


Преди повече от месец започна подготовката за откриването на летния туристически сезон в Пампорово - Мечи Чал. Голямата новина тази година е, че освен в Пампорово, това лято ще работи и лифтът в Чепеларе, което отваря много и най-различни възможности за практикуване на летен планински туризъм в района!

На 22-25 юни с голям летен фестивал ще бъде даден официалният старт на сезона. Oрганизаторите на третото поредно издание на Пампорово байк фест подготвят много изненади и четири дни, изпълнени с много екшън, адреналин и хубави емоции.


Голямо международно състезание по спускане от най-висок клас, Национален шампионат по форкрос, детско байк състезание, аутдор изложение и парти за откриването на сезона са само част от активностите, които ще се случат на място в периода. Пампорово байк фест е едно от най-големите колоездачни събития в България и региона за 2017 г. и се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Община Смолян, Община Чепеларе, Нисан България, Monster Energy, хотел Орловец и други.


Всички гости на Пампорово - Мечи Чал ще могат да покарат по отлично подготвените трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност – подходящи както за начинаещи, така и за професионалисти. Със включването на Чепеларе и пускането на още един лифт през лятото,  велопаркът се разширява почти двойно и се утвърждава като най-големия на Балканите и региона.

През цялото лято Пампорово - Мечи чал ще посреща туристи от цял свят, а за да бъде престоят им максимално приятен, в курорта се подготвят много изненади. Този сезон всички гости на Пампорово ще могат да видят някои от най-красивите места в района и да се насладят на красотата на Родопите по нов пешеходен маршрут от хижа "Студенец", през Орфееви скали до кулата Снежанка.

Реклама

Нов споделен маршрут за колоездачи и пешеходци пък ще свързва Чепеларе с Пампорово и ще предостави възможност за лесно прибиране от Мечи чал към центъра на Пампорово. Други приятни горски пътеки ще отвеждат туристите от върха към Чепеларе и ще предоставят отлични възможности за спорт и туризъм.

Лифтовете в курорта ще заработят на 22 юни, а официалното откриване на сезона ще бъде в събота, 24 юни. Съоръженията ще работят от понеделник до неделя без почивен ден през целия сезон, а за допълнителна информация посетете www.pamporovo.me и www.pamporovo.bike.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 09 Юни 2017 22:41 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори