Начало Събития Събития 2017 Световна купа 2017 | ХСО 2 кръг | Албщад, Германия
Световна купа 2017 | ХСО 2 кръг | Албщад, Германия
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 29 Май 2017 09:05    Печат

Слънчево време, адска жега и сухи пътеки посрещнаха ХСО състезателите във втория кръг от Световната купа за 2017 г. Албщад е една от задължителните дестинации в сериите, утвърдена от години и любима на много от колоездачите.

Жени

В първата обиколка челната група се оформи в състав Аника Лангвад, Линда Индерганд и Мая Влозчовска, наблизо бяха също Забине Шпиц (която поведе колоната в стартовата полуобиколка) и Гун-Рита Даале Флеся, които започват сезона много силно (имайки предвид, че са сред най-възрастните състезателки при жени елит), както и Йоланда неф, Аделхайд Морат и Ребека Хендерсън. Няколко от изброените състезателки обаче претърпяха падания по сухото, прашно и коварно трасе - сред тях бе и Лангвад, която заради този инцидент изгуби лидерската си позиция по време на третата обиколка. Това е моментът, в който на сцената се появи и Яна Беломойна. Тя се залепи за Лангвад, която се опитваше да навакса изгубеното време и по този начин изтегли и украинката със себе си. Беломойна започна четвъртата обиколка на четвърта позиция в пакет с Лангвад, но оттук нататък пътят ѝ бе само напред и нагоре към първото място. В петата обиколка тя изпревари наведнъж Неф и Индерганд, започвайки шестата само 13 секунди изоставане спрямо Влозчовска. Полякинята явно бе поизгубила сили и не успя да окаже съпротива, когато украинката я застигна и атакува, така в крайна сметка Беломойна оглави класирането, следвана от Влозчовска и Неф.

Запис от прякото предаване по RedBull.tv можете да гледате тук: https://www.redbull.tv/live/AP-1Q75NGY8S1W11/segment/AP-1Q6WG15491W11/women-s-xco-finals.

Реклама

Мъже

Нино Шуртер записа втора победа за 2017 г. и засега се очертава сезонът да е доминиран от него, макар че никога не се знае какви изненади могат да поднесат останалите топ-състезатели. Прави впечатление, че в челната десятка има доста нови имена - нови не в смисъл на "неизвестни", но предимно млади състезатели, които до момента не сме виждали в челните редици на категорията мъже-елит. Е, явно ще ги виждаме все по-често. Такива са и завършилият на второ място Матю Ван дер Поел, и третият - Антон Купър.

В първата обиколка начело се откъснаха именно Шуртер и ван дер Поел, като холандецът дори водеше и задаваше темпото. После обаче Матиас Флюкигер ги настигна и пое инициативата. Именно той контролираше ситуацията във втората и третата обиколки, преди Шуртер да го изпревари в четвъртата. Тя се оказа решаваща, защото в нея Ван дер Поел изгуби цели 17 секунди, а след това и Флюкигер направи две последователни падания, като второто бе доста сериозно, и макар че успя да продължи след него, на по-късен етап бе принуден да напусне състезанието. Междувременно Ван дер Поел успя да навакса част от изоставането си, но Нино Шуртер бе поел изцяло контрола над състезанието и завърши като победител.

Запис от прякото предаване по RedBull.tv можете да гледате тук: https://www.redbull.tv/live/AP-1Q75NGY8S1W11/segment/AP-1Q6WG1R8S1W11/men-s-xco-finals.

Класиране

http://www.uci.ch/


Add this to your website

Коментари

avatar livebythecode
0
 
 
Падането на Матиас Флюкигер беше ужасяващо, как стана след това и колелот му беше здраво ! :D
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 29 Май 2017 12:16 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори