Начало Събития Събития 2017 CARPATHIAN MTB EPIC 2017 | 21-24 септември
CARPATHIAN MTB EPIC 2017 | 21-24 септември
Написано от Любомир Ботушаров, Организаторите    Понеделник, 22 Май 2017 22:33    Печат


В това ново многоетапно състезание в Румъния участие ще вземе и Бойко Танчев като каращ репортер на МТБ-БГ. Ранната регистрация е открита - сега е моментът да запазите място на по-ниска цена! 

Пригответе се да превземете дивите Карпати в рамките на едно невероятно приключение, което ще предизвика уменията ви и ще разпали страстта ви към планинското колоездене! MPG Romania ви дава шанс да откриете и да се състезавате в един от последните наистина диви региони на Европа в четиридневен формат, наречен CARPATHIAN MTB EPIC. Очертава се едно сурово, истинско и епично състезание!

Най-новото попълнение в световния календар на многоетапни състезания е насрочено за 21-24 септември и се очаква да въвлече в предизвикателство както професионални колоездачи на високи позиции в международните ранглисти, така и опитни непрофесионалисти и любители-ентусиасти, които тепърва навлизат в спорта. Акцентът в надпреварата е върху личните постижения и преживявания по епичните маршрути в сърцето на Карпатите - 157 км каране сред удивителни пейзажи с 5 750 метра изкачване в рамките на три дни. Събитието е съсредоточено в националните паркове Bucegi и Piatra Craiului.


Каквото и да изберете - четиридневна епична надпревара, започваща с пролог на 21 септември или еднодневно предизвикателство на 24 септември -обещаваме да ви доставим неподозирани емоции и много добро каране в тази дива европейска планина, Карпатите. 

Ранното записване вече започна на адрес www.carpathianmtb.ro и ако желаете да участвате, най-добре е да побързате да запазите мястото си на старта, възползвайки се от преференциалната цена за първите регистрирани състезатели.


CARPATHIAN MTB EPIC е подкрепено от Banca Transilvania и Gatorade като официални спонсори и е замислено като соло многоетапно състезание с пълна поддръжка от организаторите. За момента то е единственото подобно събитие в Румъния, с амбицията да бъде и най-значимото на Балканите. Главната база на мероприятието е Cheile Gradistei - Fundata Resort в областта Брашов, на 3 часа приятен път от Букурещ. Екипът на  MPG Romania е решен да осигури на всички участници безпроблемно каране с висококачествен състезателен пакет "храна, нощувки и каране", който включва всичко - настаняване в тризвездното състезателно селище на курорта, храни и напитки, услуги по трасето и извън него, както и наситена програма с допълнителни атракции и забавления.


Първите 50 места за четиридневния формат се предлагат в момента на цена 349 евро за човек, специална цена, която включва всички услуги, детайлизирани тук: http://carpathianmtb.ro/race/the-experience/, включително транспорт до началото на първия етап, вечери от четвъртък до събота, прощален обяд в неделя и възстановяващи храни и напитки за всеки състезателен ден. След запълването на тези първи места, таксата за участие плавно ще нараства, а крайният срок за регистрация е 10 септември. Подробности можете да прочетете тук: http://carpathianmtb.ro/race/entry-info/, а страницата за регистрация е тук: http://carpathianmtb.ro/race/registration/. Колоездачите, които предпочитат еднодневното предизвикателство, могат да се възползват от начална цена 89 евро за човек.


Четиридневният формат включва пролог 6 километра на 21 септември - състезание тип ХСО, което ще служи и като квалификационно, т.е. за подреждане на старта на същинската надпревара, която включва три етапа:

• Етап 1 | Петък, 22 септември – 58 км дължина, 2 140 м изкачване, старт в Sinaia и финал в Race Village, Cheile Gradistei - Fundata Resort, Brasov County;
• Етап 2 | Събота, 23 септември – 54 км дължина, 1 830 м изкачване, старт и финал в Race Village, Cheile Gradistei - Fundata Resort, Brasov County;
• Етап 3 | Неделя, 24 септември – 45 км дължина,  1 780 м изкачване, старт и финал в Race Village, Cheile Gradistei - Fundata Resort, Brasov County.

Еднодневното състезание съвпада с третия етап на 24 септември, по същото трасе.

Усилията на най-бързите състезатели ще бъдат възнаградени с щедър награден фонд, включващ парични награди на стойност над 12 000 евро и предметни, които покачват общата сума до около 30 000 евро.

В месеците преди CARPATHIAN MTB EPIC участниците ще могат намерят в сайта на събитието съвети относно храненето, тренировъчни програми и друга полезна информация.

Четиридневното събитие става възможно благодарение на подкрепата от Banca Transilvania и Gatorade,официални спонсори, както и на Mega Image и следните официални доставчици и партньори: BOSCH, GoldNutrition, World Class, SUUNTO, Romanian Cycling Federation и Cheile Gradistei - Fundata Resort. Поддръжници на CARPATHIAN MTB EPIC 2017 са също AmBike - Ambulance for Bicycles, Romania Salbatica и NTD Films, KISS FM като официално радио, Libertatea - Ringier Media Holding, FreeRider.ro, eJobs,  Biciclistul.ro, Inga Media, Comunicatedepresa.ro и BikeFM.ro като медийни партньори.


Реклама


Повече за MPG:

2017 година е специална за Media Production Group (MPG), организатор на CARPATHIAN MTB EPIC. Компанията за спортен маркетинг празнува своята 20-годишнина - период, в който създава и развива успешни медийни проекти и състезателни формани на румънския пазар, създадени, за да привличат публиката към спортовете на открито като здравословен и забавен начин за прекарване на свободното време. MPG е най-големият румънски инвеститор в подобни спортни събития и до момента са създали най-големите общности от състезатели-любители, включващи общо около 80 000 човека. Компанията координира пет големи проекта с над 750 събития, провеждани в 70 града на Румъния, България и Молдова: Riders Club - www.ridersclub.ro - състезания по планинско колоездене; RUNFEST - www.runfest.ro - състезания по бягане; Tenis Partener - www.tenispartener.ro – повече от 450 тенис турнира; Tenis10 - www.tenis10.ro – повече от 250 тенис турнира за деца до 10-годишна възраст; Romanian Corporate Sports (www.corporatesports.ro) - шампионат за корпоративни отбори. Повече информация за MPG можете да намерите на адрес www.mpg.com.ro.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 22 Май 2017 23:58 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори