Начало Събития Събития 2017 Десет абзаца за Enduro Warriors Challenge vol. 5
Десет абзаца за Enduro Warriors Challenge vol. 5
Написано от Любомир Ботушаров    Четвъртък, 11 Май 2017 09:17    Печат


Пето издание на състезанието, което прокара ендуро линията в българския спортен календар. Как само се изтърколи тази петилетка - сякаш Ванката Колев я е подкарал, а може би и по-бързо!

Не, няма как да е по-бързо, защото и този път състезателят на Ram Bikes беше най-бърз. Така се спрягат в последните години степените за превъзходство на родната ендуро сцена - бърз, по-бърз, Иван Колев.

Ако ви интересува кой от кого беше по-бърз или по-бавен, можете да си припомните класирането тук: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/events-2017/5117-events-bg-2017-enduro-warriors-chellenge-vol5-results.

Ако пък ви се гледат снимки, като тази в началото на статията (за която благодаря на Wide Open - Тодор Тодоров), няколко галерии от състезанието са публикувани във Facebook събитието: https://www.facebook.com/events/771326876379374/.

Мъже, жени, юноши и две групи младеещи със застаряващи ЕГН-та - от всички имаше по много! Около 90 записани, около 80 реално стартираха - абе направо си беше навалица по трасетата, а също и по пътищата към тях, защото в събота много хора се бяха уредили с подпомагащ транспорт. В това число и аз - благодарности към Лъчо Савов, който неуморно и комфортно ни извозваше! Страшен рахат било това! Не бързаш, връщаш се да си повтаряш някои линии, и в края на деня си почти като след почивка на плажа...

Абзацът за кръчмарската вечер ще го пропусна... Шегувам се, всичко мина кротко и благо, както македонска крушова ракия минава през стомашно-чревния тракт с лека и мазна салатка.

Реклама

За щастие плажът тая година бе на сухо. Демек, размина ни се дъждът. В събота пътеките бяха в почти прахообразно състояние от засушаването, но гръмотевиците вечерта заплашваха да променят това. Късметът обаче този път бе на наша страна - през нощта валя малко, само колкото да направи състезателните етапи идеални - сцеплението в неделя дебнеше от всякъде, но не в ироничния смисъл. Откъм условия за каране това пето издание на Enduro Warriors Challenge бе най-доброто до момента и не знам кога пак ще го улучим такова.

Откъм организация най-важните неща бяха налице - добре почистени трасета, много нови отсечки, вкусни подкрепления в старт-финалната зона. Като цяло състезанието премина стегнато, макар че имаше 2-3 забавяния в стартовете на етапите. Най-много се проточи обработката на времената след финала - доколкото разбрах, проблемите са възникнали заради хора, които са се отказали, но не са съобщили за това и не са били отписани... не правете така! :)

Уви, въпреки перфектните условия или точно заради тях, доста хора завършиха деня с превръзки и компреси на една или друга част от тялото и крайниците - може би високата скорост, която позволяваха пътеките, доведе до подценяване на опасностите.

Във всички случаи състезанието в Ксилифор постави много интересно начало на сезон 2017, в който ни очакват още пет кръга. Бая каране си е това! За щастие следващият старт е чак през юли, така че се надявам пострадалите в Търново да успеят да се възстановят дотогава.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 11 Май 2017 14:14 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори