Начало Събития Събития 2017 Biking Tours | Пътеките над Смолян | 13-14 май 2017
Biking Tours | Пътеките над Смолян | 13-14 май 2017
Написано от Biking Tours    Вторник, 25 Април 2017 17:19    Печат

Поредното събитие в програмата на Biking Tours може да ви отведе в сърцето на Родопите.


ПРОГРАМА

Ден 1, 13.05.2017 г.

Пътуване София - Пампорово. Тръгваме в 6 ч. от Национален стадион „Васил Левски“, пътуваме с организиран транспорт до Пампорово - хотел Форест Нук.

Оттам е стартът на нашето велосипедно преживяване. Карането ни започва с горски път, който скоро преминава в пътека, а след това отново в горски път. Ще се движим високо над село Левочево. От една голяма и много красива поляна, западно от Орфееви скали, ще тръгнем по няколко фрийрайд пътеки (пътища), които доставят изключителнa емоция от планинското колоездене, и по красива и приятна пътека ще се спуснем в с. Бостина. Оттам ще се трансферираме с платформа и бус до параклис "Свети Панталеймон" и екопътека “Невястата“. Ще направим спускане по една от ендуро пътеките над Смолян, която ще ни свали в кв. Райково. Там отново ще ползваме трансфер, за да направим трето спускане по първата пътека и ще се установим за нощувка в красив малък манастир близо до кв. Дунево и с. Хасовица.

Вода има! Бира също!!!
-----------------------------------------
Ден 2, 14.05.2017 г.

Когато групата закуси, ще се спуснем по пътека до кв. Дунево, където ще качим велосипедите на платформата и се отправяме към Пампорово в района на язовира. Оттам ще се спуснем по най-дългата ендуро пътека в района. Следва втори трансфер до изходната точка на пътеката, която групата ще определи като най-добрата, и след като ѝ се насладим отново, ще отпътуваме към София! 

Вода има! Бира също!

Реклама

Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си дъждобран (за прехода) и топли и сухи дрехи и обувки за подмяна (в случай на лоши метеорологични условия и дъжд).

Нощувки: Ще спим на палатки в района на манастира или в къща за гости в с. Дунево и/или с. Хасовица В манастира има спално помещение с дюшеци, което ще бъде отворено и може и там да спим.

Храна: Може да организираме общо и да си приготвим или всеки да си носи сам.
------------------------------------------------------------------------------------------
Организационната такса за събитието е 110 лв. Тя включва водач/и, застраховка "Злополука", както и транспорт от и до София. Също така и всички трансфери до пътеките. Таксата не включва храна и нощувки, ако спим в къщи за гости.

Таксата може да бъде платена в брой на място, или предварително по сметка:
Сдружение Байкинг Турс, 
ЕИК 176964276 
BG77STSA93000023219049
STSABGSF

Групата ще бъде ограничена!!!
Записването става на e-mail: n.deliradev@abv.bg или на тел. 0888881245 - Нено Делирадев.
Краен срок за записване 10.05.2017 г.
Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален телефон, както и мнение за храна.

ВНИМАНИЕ, ТОЗИ МАРШРУТ НЕ Е ПОДХОДЯЩ ЗА НАЧИНАЕЩИ!!! ЧАСТ ОТ ПЪТЕКИТЕ СА ТЕХНИЧНИ, СТРЪМНИ И КАМЕНИСТИ!

Очакваме Ви!

https://www.facebook.com/events/614998325368999/


Add this to your website

Коментари

avatar helikaon
0
 
 
Мога ли да попитам има ли някъде маршрута само на тази ендуро пътека в района на язовира край Пампорово?
avatar admin
0
 
 
Ако отидеш на място, може би още стоят табелите от ендуро състезанието. Казано най-просто, описанието е следното:
Тръгваш от вр. Снежанка по трасето към Смолянски езера. На 100-200 м след Орфеевите скали пътеката се раздвоява - за езерата се продължава направо, а към язовира е наляво.
Ако питаш за продължението след язовира, минаваш по стената му и в края ѝ се спускаш надясно и пътеката следва реката, като първо се движи от лявата ѝ страна, а после от дясната.
Тук можеш да видиш и GPS следа, само че е част от по-дълъг маршрут: http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/trails-video/4852-trails-video-2017-pu10-day5
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 25 Април 2017 17:31 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори