Начало Събития Събития 2017 Winter Bike Duel vol.7 | Репортаж от организаторите
Winter Bike Duel vol.7 | Репортаж от организаторите
Написано от Организаторите    Понеделник, 03 Април 2017 12:07    Печат

Десетки колоездачи мериха сили по снежните писти на Пампорово – Мечи Чал

Много екшън и неочаквани обрати в тазгодишния  Зимен байк дуел

Този уикенд (1-2 април 2017г.) в Пампорово – Мечи чал се проведе седмото поредно издание на уникалната, зрелищна зимна велонадпревара – Winter Bike Duel! Трасето за състезанието тази година за първи път бе позиционирано на ски писта "Мечи чал" в Чепеларе и постави участниците пред истинско предизвикателство за уменията.

През целия уикенд състезателите показваха много смелост и техника, спускайки се по 600-метровото снежно трасе, което включваше няколко големи скока, виражи и стръмни участъци. Освен срещу трасето, състезателите трябваше да се изправят и един срещу друг, защото надпреварата по традиция се провежда в дуел формат с пряка елиминация.

Въпреки топлото време, организаторите от Консепт Криейтив и Велопарк Пампорово, успяха да зарадват феновете на екстремното колоездене с много добро и интересно събитие.

През неделния ден, когато се проведоха финалите на състезанието, имаше много зрелищни двубои с неочаквана развръзка, а пръв финалната линия в последния старт успя да пресече Константин Димов от отбора на Райдърс Юнайтед.


Той показа отлични умения, като през целия ден караше много стабилно и с голяма скорост, което му отреди и първото стъпало на почетната стълбица. Втори остана Андрей Цолев, следван от Павел Козарски на трето място.


При юношите, които този път бяха повече от мъжете и надпреварата бе изключително оспорвана, най-добре се класира Григор Вълчанов, който през целия ден печелеше дуел след дуел и заслужено взе златен медал от надпреварата. Не по-лошо се представиха Иван Борисов и Валенто Александров, които също караха много добре, показаха отлични умения и заеха съответно на второ и трето място.

Реклама

Седмото издание на Зимния байк дуел се проведе с подкрепата на Пампорово АД, Община Чепеларе, BWM България и други, а голямата новина по време на събитието бе, че от този сезон Пампорово и Чепеларе ще работят заедно и през лятото, което автоматично превръща Велопарк Пампорово в най-големия байкпарк на Балканите и в региона!

Така бе даден старт на състезателния сезон 2017, а организаторите обещават още много приятни изненади и интересни събития през летните месеци! За допълнителна информация следете www.pamporovo.bike и www.pamporovo.meAdd this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 03 Април 2017 13:12 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори