Начало Събития Събития 2017 Средногорско каране - 1-2 април 2017
Средногорско каране - 1-2 април 2017
Написано от Организаторите    Събота, 11 Март 2017 22:29    Печат

Какво ще кажете за МТБ уикенд в Копривщица в началото на сезона? Нашите приятели от Изтрештийм и "Къща" без име имат изкушаващо предложение за началото на месец април.Да покараме по новите горски пътечки? 
Очакваме ви в събота сутрин на площада в балканското градче, откъдето потегляме по маршрута.
В първия ден ще "врътнем кръгчето" над Копривщица, покрай Богдан и през вр. Св.Илия. Целият маршрут е 35 км с почти 1000 м сумарно изкачване. Не е технически труден, с изключение на съвсем кратки участъци от пътечката накрая. 
Карането завършва в Копривщица, където ни очакват студени или топли напитки. 
Ако решите да ни гостувате в Къща без име, да знаете, че няма да ви пуснем "Бяла Роза", но ще ви нахраним добре. 

В неделя започваме с малко кръгче из калдъръмените улички на Копривщица. Скоро напускаме градчето и продължаваме да катерим към вр. Средонос и надолу за Стрелча. Този маршрут е подходящ за хора с опит. Не че начинаещите няма да го харесат, но ако имате минимум опит, ще му се насладите повече. И тук за завършек има малко пътечки, които предлагат много импровизации с различни варианти на трудност. И все пак, за по-неопитните има алтернативен черен път.
А за всички накрая - минерален басейн!
Ако 22 км не ви стигнат, ще добавим още една къса, но технична пътечка . Дължината ѝ е само 5-6 км. Представлява предимно спускане по предизвикателен каменист терен, който пак предоставя огромни възможности за импровизации. До началото ѝ ще се качим в минибуса.

Цената на пакета е 135 лв. човек
Включва водач, трансфер обратно от Стрелча, една нощувка с вечеря, закуска и обяд в неделя (хранителен пакет за маршрута).
Ако желаете велосипед под наем, той ще ви струва - 50 лв./ден или 80 лв. за двата. Нашите велосипеди са среден клас маунтин байк с окачване (RAM Trail 29", RAM AM 27.5"). Всеки наемател получава каска и ръкавици.
Втора нощ в къщата с вечеря, закуска и обяд (пакет за пикник) ще ви струва допълнително 70 лв. Така общата цена става 205 лв.

Пакетът не включва вход за минерален басейн (6-10 лв.) и транспорт до Копривщица. Ако желаете организиран транспорт, моля заявете предварително. Нашият минибус и ремарке за велосипеди са на разположение.

Моля, резервирайте участието си предварително. Телефон за контакт 0887771300 - Ясен

Реклама

Какво ви е необходимо?
- велосипед - маунтинбайк в изправно състояние, отговарящ на поне среден клас
- каска за велосипед
- дрехи подходящи за сезона; моля, носете си яке за дъжд и вятър
- резервна вътрешна гума
- вода и храна по време на карането
- препоръчваме да носите още: слънцезащитен лосион, очила за колоездене, протектори, фотоапарат.

Информация за събитието:
http://www.iztreshteam.org/mtb_weekend_koprivshtitsa_1-2_04_2017.htm
https://www.facebook.com/events/1648943741799060/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 12 Март 2017 12:28 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори