Начало Събития Събития 2016 Коледни шествия 2016
Коледни шествия 2016
Написано от Любомир Ботушаров    Петък, 23 Декември 2016 12:39    Печат

Наближаващите коледни празници всяка година се превръщат в повод за някои от най-запалените колоездачи в различни градове на страната да си организират весели велошествия, да облекат карнавални костюми и да покажат, че Дядо Коледа, джуджетата и Снежанка могат да се придвижват и на две колела.

За наш срам първата порция такива събития сме я пропуснали, тъй като се е случила на 20 декември, но информацията някак си ни е заобиколила. Предстоят обаче още поне две коледни велошествия, за които можете да намерите подробности по-долу.


Варна, 24 декември

Велоклуб "Устрем" организира изпращане на старата година на колела!

Това означава само едно - че е време всички да яхнем велосипедите и да зарадваме варненци с традиционното си шествие на двуколесни дядо коледовци, снежанки, джуджета, елени и всякакви други коледни твари! :)

Събитието ще бъде заснето с фотоапарати, камери, дрон и т.н, така че да можем да се порадваме после на едно хубаво видео!

Тази година срещата ще бъде в 12:00 часа на ОБЯД до шадраваните пред Окръжния съд (площад Независимост), за да хванем някой зимен, но пък топъл слънчев лъч...

Както винаги, ще подготвим чайчета и разни други почерпки за каращите и за минувачите. Ако някой друг иска да донесе още нещо за хапване или пийване, още по-добре!

И най-вече, носете си много настроение, коледно облекло (шапки, гирлянди, украси, костюми, звънчета) и препоръчително поне по едно другарче. ;)

Събитие във Facebook: https://www.facebook.com/events/1073150392811028/.


Габрово, 25 декември

На самата Коледа в Габрово ще развеят червени шапки и палта. Съобщението от организаторите във Facebook гласи:

Приятели,нека спазим традицията да се облечем с коледни дрехи и да покараме в нашия хубав град Габрово! Карането ще бъде напълно любителско. Прогнозата за времето е навръх Коледа е слънце и над 10градуса. Сборният пункт е площад "Възраждане", 12:00 часа.
Карането, което сме замислили, е както обичайно - изкачване до ТВ Кулата на града.
Заповядайте ! :)"

Подробностите са тук: https://www.facebook.com/events/627311634117447/.


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 23 Декември 2016 13:09 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори