Начало Събития Събития 2016 Спортни активности в Боровец с чуждестранните гости на Дни на предизвикателствата - 12 ноември
Спортни активности в Боровец с чуждестранните гости на Дни на предизвикателствата - 12 ноември
Написано от Организаторите    Петък, 04 Ноември 2016 08:09    Печат

Жером Клеменц, Нико Фаврез и Шон Вилянуева посрещат гости в Боровец на 12 ноември като част от 12-ите Дни на предизвикателствата!

За първи път част от фестивала за екстремни спортове „Дни на предизвикателствата“ (11-13 ноември) става отворено събитие сред природата, в което поканени да участват са всички любители на планината, активностите на открито и адреналина.  На 12 ноември, във втория фестивален ден  (събота), специалните гости на „Дните“ ще застанат в центъра на екшъна сред красивата природа на Рила планина и курорта Боровец, където феновете ще могат да се срещнат отблизо с тях и да почерпят ценен опит. Събитието ще се разгърне в следните три дисциплини:


1.Тънките моменти на катеренето с белгийските биг уол катерачи Нико Фаврез и Шон Вилянуева - с подкрепата на Borovets Climbing and Mountaineering и неговите двигатели Марто Маровски и Виктор Варошкин. Фотографът Бранислав Бранков от Adore Outdoors ще следва участниците и ще се погрижи за перфектните снимки, които ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на Дни на предизвикателствата и Боровец. В уъркшопа могат да се включат всички, независимо от нивото на подготвеност - от начинаещи надъхани до системно трениращи. Организаторите препоръчват участниците да носят лична екипировка (каска, седалка, еспадрили, магнезий), при нужда ще бъде предоставена на място. Локацията е катерачен обект „Водохващането“.


2. Каране със световният шампион по ендуро Жером Клеменц. Всички записали се ще могат да покарат по allmountain трасето в Боровец заедно с Жером Клеменц, да се снимат с него и да вземат автографи. Трасето е предвидено за участници със средна до професионална подготовка, така че се очаква сами да носят своята екипировка (велосипед и протекция). Събитието съвпада с второто издание на Borovets Camera Days, провеждащи се в Borovets Bike Park. Култовият вдъхновител на Bikeporn Георги Даскалов ще бъде по трасето, за да се погрижи участниците да си тръгнат с уникални снимки.  Подробна информация за трасето може да бъде намерена тук: http://bikepark.borovets-bg.com/bg/?portfolio=all-mountain-trail


3. Кефът да бягаш есенно време в планината – с Тони Петков и Илиян от Runbg.net. Двамата ще споделят ценен опит за техники на  дишане, издържливост, правилно хранене за бегачи и  др.  Маршрутът ще бъде избран в зависимост от атмосферните условия и физическата подготовка на участниците.

За включване в трите дисциплини е необходима предварителна регистрация на следния адрес: https://goo.gl/rRTkgV. Сборният пункт за всички е в 9:30 ч на терасата на хотел „Рила“. В 10:00 гостите се разпределят в три групи според дисциплините катерене, бягане и колоездене.


Паралелно със събитието на Боровец, 12-ите „Дни на предизвикателствата“ ще предложат богата дневна програма между от 12 ч в аула „Максима“ на УАСГ. Посетителите ще могат да се включат в занимания, даващи идеи за по-здравословен и отговорен начин на живот. Между тях е двудневният уъркшоп по оказване на първа помощ от Академия първа помощ, за който е необходимо предварително записване на https://goo.gl/C0HzXE. Желаещите да направят диагностика на енергийното си поле ще могат да го тестват със специалния уред за измерване на аурата, а загрижените за опазването на околната среда и здравословното хранене ще могат да изработят сами паста за зъби от натурални продукти. Занятието ще се води от дамите от Е-лек – лечебни мехлеми, които ще могат да бъдат закупени на щанда на козметичните продукти. Възможности за тренировки у дома и рехабилитация пък ще предложат уредите на VibroFit, които ще могат да се тестват целодневно през уикенда. Своята продукция на щандове, разположени във фоайето на УАСГ ще представят и органични шоколади Christov.bio, крафт бира Айляк, енергийни блокчета NICS, контактни лещи Alcon, снегоходки Smallfoot и специализирани дрехи за катерене Omsight. В допълнение ви очакват и забавни състезания по слаклайн, злагборд и „криво колело“. Повече за изложителите

Вечерната програма на „Дните“ всеки ден  между 18 и 22 ч. - петък и събота в неделя от 16 ч. включва богат преглед на най-добрите постижения през годината под формата на презентации за далечни пътувания  и експедиции, между които лекциите на Боян Петров и триото Вакрилов/Маровски/Варошкин, покорило Патагония с експедицията „Опашката на Дракона“ . Още много непознати дестинации и спиращи дъха кадри ще бъдат представени през трите дни – цялата програма може да бъде видяна тук.

Билети за „Дни на предизвикателствата“ (11 -13 ноевмри)  са налични в предварителна продажба: онлайн  от Ticketlogic от тук на цена 23 лв. и от магазини „Стената“ на цена 20 лв. В дните на фестивала тридневни билети – 27 лв. и еднодневни – 10 лв.

Партньори на „Дни на предизвикателствата“ са Nissan, NICS, Sport Depot, ACER, CAT, Wizz Air, Боровец, Хотел Будапеща, Минерална вода Банкя и Scott.

Повече информация и подробности за програмата на официалния сайт на фестивала - www.predizvikatelstva.com


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 04 Ноември 2016 11:40 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори