Начало Събития Събития 2016 Red Bull Rampage 2016 - класиране и акценти
Red Bull Rampage 2016 - класиране и акценти
Написано от Любомир Ботушаров    Събота, 15 Октомври 2016 19:55    Печат


Много може да се каже за Red Bull Rampage 2016, но най-запалените фенове вероятно са гледали прякото предаване на RedBull.tv и са видяли каквото имаше. Така че този кратък репортаж е за хората, които търсят по-кратката и обобщена информация.

Макар и без дървени рампи и скокове над каньони, родоначалното състезание по екстремен фрийрайд беше на ниво - участниците бяха прокарали стръмни, брутални линии по отвесните скали; скоковете може и да не бяха като от единия до другия бряг на Дунава или като от 10-етажна сграда, но пък триковете си ги биваше, а интересни бяха и комбинациите от суркане по естествен терен и каскадьорски изпълнения по направените от човешка ръка елементи.

Лошото е обаче, че въпреки чудесното, слънчево време, вятърът нахлу в надпреварата със скорост, сравнима с тази на някои участници, и в голяма степен провали втория кръг от спускания. Някои се отказаха да рискуват, други паднаха заради поривите във въздуха, а трети все пак завършиха успешно, но без да успеят да подобрят оценката си от първия рунд.

Класирането дава доста точна представа за развоя на надпреварата:

Класиране
Име Първо спускане
Второ спускане
1.
Брандън Семенук
84.33 DNS
2.
Антоан Бизе
81 78
3.
Карсън Сторч
79 72.66
4.
Кърт Сордж
78.66 DNS
5.
Кайл Стрейт
78.33 66.66
6.
Тома Генон
77.66
7.
Тайлър МакКоул
76 49.33
8.
Андреу Лакондеги
75.33
9.
Пиер Едуард Фери
74.33 59.33
10.
Том ван Щеенберген
73.33 50
11.
Дарън Береклот
70.66 DNF
12.
Реми Метайе
66.33 DNS
13.
Кайл Норбратен
55 62.66
14.
Джеймс Дорфлинг
59.66 60.33
15.
Брет Рийдър
DNF 54
16.
Греъм Агасис
50.66 DNS
17.
Камерън Зинк
47.33 DNS
18.
Конър Макфарлейн
43.33 DNF

Брендан Феърклоф
Оттеглил се


Сам Рейнолдс
Оттеглил се


Логан Бингели
DNS

DNS = Не стартира
DNF = Не финишира

Победата на Семенук не е изненада, защото канадецът всеки път демонстрира богат арсенал от трикове както за по-малки елементи, така и за по-сериозните скокове. Освен това в карането му има много стил и плавност, както и отличен избор на интересни линии. Състезателят на Trek получи високата оценка за първото си спускане; второ не последва, защото Семенук прецени, че с оглед на вятъра не може да подобри нищо в представянето си. И никой друг не успя да го достигне. Ето как изглеждаше победното каране в Red Bull Rampage 2016:

Французинът Антоан Бизе обаче също записа името си в историята на състезанието, както и на втория ред в класирането. След няколкогодишни опити, Бизе най-сетне успя да изпълни двойно задно салто, превръщайки се в първия човек, "залепил" подобен трик в тази надпревара. Видеото от неговата камера е повече от показателно за нивото на "ненормалност", с което карат топ-фрийрайдърите:

И за завършек, спускането на третия в класирането, Карсън Сторч, който за разлика от българските политици в предизборна кампания, не пазеше триковете си за последно:


Add this to your website

Коментари

avatar outfaced
0
 
 
Абе тая нова идея да махнат дървените рампи и съвсем да идат в дивото малко отне от зрелищността на шоуто.
За самите карачи стана очевидно по трудно дори да минават карайки ... пък какво остава за мятане и трикове на всеки кикър. Та зрителите в крайна сметка видяха по малко шоу. Съгласете се, че да гледаш как някой пълзи по ръба някак си не те кара да ти пада ченето и да скачаш от дивана. Сигурно е адски трудно и опасно, обаче на камера това не се усеща по тоя начин. Недостатък на медията ...
От друга страна пък това е първия такъв рампейдж. Да видим как ще се развива и дали ще вдигнат нивото. Но тесните линии в след старта като цяло не добавиха стойност към шоуто. Бяха донякъде и причината вятъра да обърка сметките.
И жалко за Аги ... беше на път да влезе в 3ката със сигурност, ама найсе.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Събота, 15 Октомври 2016 21:42 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори