Начало Събития Събития 2016 Biking Tours - Приятелски уикенд с нотки на eндуро - 29-30 октомври 2016
Biking Tours - Приятелски уикенд с нотки на eндуро - 29-30 октомври 2016
Написано от Организаторите    Вторник, 27 Септември 2016 13:20    Печат

Ако времето позволи, нашите приятели от Biking Tours са планирали интересно и достъпно събитие в Родопите. Дано съвпадне с циганското лято!


ПРОГРАМА

Ден 1, 29.10.16 г.
Пристигаме между 10-11 ч. в с.Стойките - в центъра, до магазин КООП.
През днешният ден сме организирали маршрут от Стойките през Пампорово до Смолян и х."Смолянски езера", където ще останем за нощувка. Ще се качим до Пампорово по панорамен път и от там ще се отправим на югоизток в посока красивия родопски град. Карането ни започва с горски път, който минава високо над село Левочево и по много красиви и приятни пътеки слиза в с.Бостина. Оттам имаме няколко километра асфалт и достигаме до с. Писаница, а след още 2-3 км и до с.Хасовица. Следва нова доза черен път и божествена пътека, която ще ни отведе до кв. Дунево в Смолян. Ще отделим време за обяд и ще покараме още малко, за да достигнем още една от интересните пътеки над Смолян, която ще ни свали в кв. Райково. След това се отправяме по асфалт до х.Смолянски Езера, където ще се настаним да нощуваме.

Ден 2, 30.10.16 г. Смолянски езера - Голям Перелик - Солища - Стойките
Изкачваме се по асфалтов път до Музея на Мечките, който се намира в подножието на върха. Там ще отделим 20-40 минути за почивка и желаната доза бира, след което се спускаме по технична пътека с дължина 3-4 км към с. Солища. Оттам по горски пътища стигаме до Стойките, където ще свърши и нашият последен за този сезон трип. 


Препоръчваме на всеки участник да носи със себе си екипировка, подходяща за този сезон !!!

Нощувки: хижа "Смолянски еера" - цена 15 лв. на вечер/на легло/. На палатка 7 лв. на човек, ползва WC и баня.

Храна: Може да се организираме общо и да си приготвим, а може и да си поръчаме на хижарите да ни направят. 

Транспорт: Всеки сам стига до с.Стойките.
------------------------------------------------------------------------------------
Организационната такса за събитието е 0 лв. Тя включва водач/и, както и транспорт при извънредни ситуации! 

Имаме възможност да подсигурим транспорт за хора и велосипеди от София до Стойките и обратно, като цената за транспорта е 40лв. в двете посоки!

Записването става на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на тел. 0888881245 - Нено Делирадев.
Краен срок за записване 27.10.2016 г.
Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален телефон, както и желана опция за настаняване.

Внимание! Този маршрут не е подходящ за начинаещи и ще се проведе само при благоприятни метеорологични условия! (Температура над 0 градуса и прогноза за дъжд под 50%.) 

Очакваме Ви !

https://www.facebook.com/events/504128866461829/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Вторник, 27 Септември 2016 16:39 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори