Начало Събития Събития 2016 Дни на предизвикателствата 2016| 11-13 ноември
Дни на предизвикателствата 2016| 11-13 ноември
Написано от Организаторите    Неделя, 25 Септември 2016 06:37    Печат


Жером Клеменц, един от най-успешните ендуро състезатели, лице на тази дисциплина, ще бъде един от специалните гости на фестивала. Има и други интересни неща!

★★★ ДНИ НА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА 2016 с Nicolas FavresseSean Villanueva O'Driscoll и Jerome Clementz! ★★★

През 2016 г. Дни на предизвикателствата се завръщат в УАСГ - любимата локация на многобройните верни фенове на фестивала от последните няколко години. Ето какво ни очаква:

★ ТРИДНЕВНА УИКЕНД ПРОГРАМА ★
За първи път в 12-годишната история на „Дни на предизвикателствата“ фестивалът ще се проведе през уикенда – между 11 и 13 ноември (петък/събота/неделя) - за всички, живущи извън столицата, които желаят да се включат в целодневните му съботно-неделни активности. Предвидени са разнообразни лекции, презентации, работилници, прожекции.

★ ИЗНЕСЕНИ СЪБИТИЯ СРЕД ПРИРОДАТА ★
В уикенд дните, 12 и 13 ноември, акцент в програмата ще бъдат активностите на открито - планинско колоездене, бягане, катерене, движение по трудни терени, пешеходен туризъм, йога и др. Водещи фигури в тях ще бъдат специалните гости на фестивала от чужбина, световни звезди в своите дисциплини. По този начин феновете ще могат да прекарат заедно с тях вдъхновяващи часове сред красивата българска природа.

★ ЗВЕЗДНА ПЛЕЯДА ОТ ГОСТИ ★
Тазгодишното издание на фестивала има амбицията да събере на едно място рекорден брой гостуващи световни атлети: между тях е катерачният тандем с музикални таланти Никола Фаврез от Белгия и Шон Вилянуева от Испания, топ колоездачът от Франция Жером Клеменц. Звездната плеяда допълват българската гордост Боян Петров и голямата надежда на катеренето Пепи Иванов, двукратен европейски шампион при юношите по боулдър.

★ ФИЛМОВИ АКЦЕНТИ ★
Филмовата селекция се очаква да бъде повече от запомняща се. Сред акцентите са късометражният „Way East”, заснет сред спиращите дъха с красиви снежни пейзажи на Япония, но преди всичко изпълнен с хуманните послания на две фрийрайд и сърф дами, впуснали се в търсене на истината за ядрената катастрофа във Фукушима. Премиерно на „Дни на предизвикателствата“ ще бъде представен „Balkan Express” пресъздаващ белоснежната красота на Рила планина през очите на едно щуро австрийско фрийрайд крю, влюбено в българската природа.“A Pure Happiness” пък е документална екранизация на вълнуващото пътешествие на Атанас Куцев и Моника Балабанова в Непал, представено на „Дните“ преди две години в снимки. Очаквайте още заглавия!

★ ПРЕЗЕНТАЦИИ И НАГРАЖДАВАНИЯ ★
Сред презентаторите ще се отличат Рус Вакрилов, Мартин Маровски и Виктор Варошкин с представянето на експедицията „Dragon’s Tail” в Патагония, героите на тазгодишния „Дунав Ултра“, Оги Ковачев с неговите последни приключения по света и много други в дневната и вечерна програма. Предвижда се и среща с авторския екип на 4-тото издание на наръчника на планинския водач и добрия планинар „Планините отблизо“. Ще бъдат обявени Годишните награди в алпинизма и катеренето, както и първенецът в конкурса „Хижа на годината“ на списание 360 и planinar.org
И това не е всичко! 

Повече информация и подробности за програмата на официалния ни сайт www.predizvikatelstva.com

Организатори са магазини StenataZig Zag Holidays Bulgaria и Одисея-Ин.

С любезната подкрепа на нашите партньори от Nissan и NICS.

https://web.facebook.com/events/342106299456888/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Неделя, 25 Септември 2016 08:50 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори