Начало Събития Събития 2016 Велорали DRAG Черни връх 2016 - подробности
Велорали DRAG Черни връх 2016 - подробности
Написано от Организаторите    Четвъртък, 29 Септември 2016 21:22    Печат

Публикуваме изцяло наново подробностите за Велорали DRAG Черни връх 2016, защото има доста важни промени спрямо първоначално подадената информация. Маршрутът за надпреварата ще е същият като през 2015 г., т.е. в голяма част от него участниците ще карат и в двете посоки (изкачване и спускане). Вижте и останалите важни неща в следващите редове.

Велорали DRAG Черни връх 2016

Записването за състезанието е до 6 октомври

 

На 8 октомври ще се проведе 13-ото издание на състезанието по планинско колоездене Велорали DRAG Черни връх.

Състезателите ще бъдат изправени пред предизвикателството да изминат разстояние от 38 км с обща денивелация (изкачване и спускане) 3300 метра. Маршрутът на съзтезанието ще бъде същия както миналата година.


Записване

От 29 септември стартира и записването за велоралито. В срок до 13.00 ч. на 6 октомври (четвъртък) състезателите имат възможността да заявят участие в магазин DragZone на бул. „България“ и да получат индивидуален състезателен номер.

Повече информация относно условия за записване и участие – на Facebook страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/1350287521662228/ или на http://chernivrah.dragbicycles.com/

За състезанието

Велорали DRAG Черни връх е ежегодно състезание по планинско колоездене в дисциплината крос-кънтри. За 13-а поредна година състезанието, организирано от DRAG, привлича най-смелите колоездачи на България да изкачат Черни връх и да го спуснат обратно. Състезанието се счита за изключително тежко в тази дисциплина, предвид многото екстремни участъци с естествени препятствия като корени, камъни, кал, гъста трева, рекички и стръмни баири. Състезателите са подложени на сериозно физическо натоварване, преминавайки с велосипеди през планинския терен.

През годините категория „Мъже” се е утвърдила като една от най-оспорваните титли. По-бързите претенденти успяват да преодолеят трасето за по-малко от 3 часа.

Състезанието се организира за 13-а поредна година от фирма Веломания ЕООД, производител на велосипеди DRAG, и се провежда с подкрепата на Софарма АД, ОК Супертранс, Doltchini, ISOSTAR.Наредба

за тринадесетото издание на състезанието по планинско колоездене, дисциплина крос-кънтри, велорали “Drag – Черни връх”

Декларация за участие – .doc (32KB) – Задължително трябва да попълните тази декларация и да я представите на старта на състезанието.

Набираме доброволци за маршали на постовете. Ако желаете да станете част от организацията на събитието, моля свържете се с нас на тел. 812 70 60 или Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

1.Организатор:

Велосипеди DRAG

Състезанието ще се проведе на 08.10.2016 г. /събота/
Локацията на старта и финала ще бъде при Боянското ханче на 08.10.2016 г.

2. Такса участие и записване:

Таксата за участие е в размер на 15 лева. Записването се извършва предварително в магазин DragZone, гр. София, бул. „България“, № 59, бл. 7А. При заплащането на таксата се попълва декларация за участие и се взима индивидуалния номер на състезателя.
Отделно всеки състезател е длъжен да има застраховка, която може да направи на място в магазина на DragZone, бул. „България“ номер 59, бл. 7А. Стойността на застраховката е 2 лв.

Краен срок за записване и заплащане на таксата: 13:00 ч. на 06.10.2016 г.

Важно! Записване за участие в съзтезанието на Старт/Финала няма да бъде възможно.

3. Програма на състезанието:

Събота, 8 октомври:
– 7:45 – 8:45 ч.- Сборен пункт – Боянско ханче
– 9.00 ч. – Старт
– 16.30 ч. – Финал
– 17.30 ч.- Награждаване
Дължина на състезателно трасе – 38 км, обща денивелация 3300 м.

4. Контролни времена

– 11:15 ч. – Златните мостове
– 11:45 ч. – Момина скала
– 14:30 ч. – Черни връх
– 15:30 ч. – Момина скала
– 16:30 ч. – финал Бояна

При преминаване през тези контроли в по-късен час от посочения, времето на състезателя няма да се взима в предвид в крайното класиране, но всички, преминали разстоянието състезатели, ще бъдат записани във финалния протокол.

5. Изисквания към състезателите:

Състезанието се провежда съгласно правилника на Международния колоездачен съюз.

Всеки състезател е длъжен:

  • да бъде екипиран с каска и ръкавици;
  • да е попълнил декларация за физическо здраве и умения с велосипед;
  • да участва с изправен планински велосипед;
  • да бъде застрахован /планинска застраховка/;
  • препоръчително е всички състезатели да са с мобилни телефони със заредени батерии за връзка в случай на нужда;
  • за юноши под 16 години – писмена декларация от родител (подписано пред регистриращия или пред водача на отбора за състезатели от страната);
  • да спазва правилника за движение по пътищата;
  • преминаване през всички контролни пунктове (при липса на дори една, резултатът на състезателя не се зачита в класирането);
  • да преминава само по маркираното трасе;
  • да е платил такса участие в магазин DragZone България, както и да има сключена застраховка.

Състезателят трябва да финишира с велосипеда, с който стартира!

6. Групи:

– Жени, родени преди 31.12.1997г.
– Девойки, родени 01.01.1998 г. – 31.12.1999 г.
– Юноши младша възраст, родени 01.01.2000 г. – 31.12.2001 г.
– Юноши старша възраст, родени 01.01.1998 г. – 31.12.1999 г.
– Мъже, родени преди 31.12.1997 г.
– Ветерани, родени преди 31.12.1976 г.
– Отборно

Ако в една категория има по-малко от 5 участника, организаторите си запазват правото да ги обединят в класирането с друга група.

7. Класиране и награди:

Класирането е индивидуално и отборно по време. При отборите се допуска до 2 минути разлика във времената на всяка контрола, като при неспазване на това изискване отборът и състезателите му отпадат от класирането.
Наградният фонд за призовите места е ваучери от DRAG и Doltchini, купи за категориите „Мъже“, „Жени“ и „Ветерани“, медали за първите трима от всяка категория, грамоти за всички участници.
Ще бъдат наградени и най-добрият катерач и респективно спускач.

8. Телефон за спешна помощ на 08.10.2016 г.

ПСС: 0881470, 0881472, Веломания: 0885 586 092
Краен срок за подаване на заявки и заплащане на таксата за участие 06.10.2016г. до 13.00 ч.

За повече информация относно условията за записване и участие – Facebook страницата на събитието или на http://chernivrah.dragbicycles.com


Add this to your website

Коментари

avatar livebythecode
0
 
 
По календар тогава има и ХСО драгалевци?
avatar orangebear
0
 
 
Имат ли намерение да потвърдят тази информация на сайта си или пак ще чакаме изненади?
Наредба още няма?
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Петък, 30 Септември 2016 16:59 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори