Начало Събития Събития 2016 Започва Suzuki Nine Knights 2016
Започва Suzuki Nine Knights 2016
Написано от Любомир Ботушаров    Понеделник, 05 Септември 2016 11:39    Печат


На 5 септември за шести пореден път ще бъде дадено началото на едно уникално събитие, комбиниращо фрийрайд, слоупстайл и dirt jump. Името му е Suzuki Nine Knights - преведено на български, ще рече "Деветте рицари".

Suzuki Nine Knights е събитие, в което ще видим някои от най-добрите фрийрайд/слоупстайл карачи в света, като подборът е направено от организаторите, а участието е само с покани. Наред с тези професионални атлети в изминалите месеци бе проведен и видеоконкурс по името "FOCUS Become a Knight" (Стани рицар), чрез който бяха излъчени двама допълнителни участници -  Адолф Силва (в отворената категория) и Рейли Хоран (в категория фрийрайд). Защо да не започнем с видеоклиповете, с които те спечелиха своите билети за участие в това престижно събитие?

Дотук може би не намирате нищо по-различно от обичайните слоупстайл състезания? Същинската надпревара в рамките на Suzuki Nine Knights ще се проведе чак в събота, 10 септември. Преди това обаче предстоят няколко интересни дни, в които при "закрити врати" участниците ще карат за специални фото- и видеосесии, опитвайки се да вдигат нивото на карането си по уникалното трасе в приятелска, несъстезателна атмосфера, и наред с това заедно с хората зад камерите да създадат уникални кадри и представяния. Точно този дух на сътрудничество и напредък заради самото каране, заради удоволствието от по-сложни и впечатляващи изпълнения, прави събитието уникално, а състезанието в събота е просто зрелищен завършек за публиката, където се очаква да видим наистина запомнящи се и спиращи дъха неща.

За 2016 г. организаторите са избрали местността Рехенпас в Судтирол, Италия, на брега на езерото Ресиа. В работата по трасето освен екипът на Balzamico Trail Design, които от самото начало изграждат сложните съоръжения за това интересно събитие, се включи и Сам Рейнолдс (Великобритания), който е и един от поканените участници. Те са използвали лавинен хълм, в който са оформени основните линии и препятствия, за да включат в карането колкото се може повече естествен терен. Сред основните и доста страховити елементи по трасето има два step-up скока с дължина 12 и 18 метра, както и рампи за скокове (qurter-pipes) с височина 7 метра (може би едни от най-големите, строени някога за планински велосипеди) и почвени попивки.


Ето го и списъкът с избраниците, които ще могат да импровизират и да премерят сили и умения в Suzuki Nine Knights 2016:
Antoine Bizet (FRA)
Max Fredriksson (SWE)
Szymon Godziek (POL)
Peter Henke (GER)
Reilly Horan (CAN)
Clemens Kaudela (AUT)
Lukas Knopf (GER)
Sam Pilgrim (GBR)
Timo Pritzel (GER)
Sam Reynolds (GBR)
Nicholi Rogatkin (USA)
Adolf Silva (ESP)
Martin Söderström (SWE)
Anton Thelander (SWE)
Torquato Testa (ITA)
Olly Wilkins (GBR)
Tobi Wrobel (GER)

И ако случайно се чудите защо ви занимаваме с подобно отдалечено от България събитие (освен, че то по принцип заслужава внимание заради всичко изброено), причината е, че благодарение на един от главните спонсори, Monster Energy, тази година ще можем да отразим Suzuki Nine Knights доста по-отблизо и по-подробно за българските фенове на планинското колоездене. Така че едва започваме и очаквайте тепърва нови включвания по темата!

Повече подробности можете да научите в сайта на състезанието: http://www.nineknightsmtb.com/


Add this to your website

Коментари

avatar kvelikov
0
 
 
Страхотно!
Енергийна напитка, която зоби малолетните със свръхдози кофеин, спонсорира циркови номера и дава светъл пример как вече назобаните да си разбият главите...
Да живее планинското колоездене ;-)
avatar admin
0
 
 
И междувременно осигуряват възможност две доста интересни събития от голямата международна сцена да бъдат отразени за българската публика по начин, който досега не е бил възможен. Нещата не са черно-бели... ;)
avatar kvelikov
0
 
 
Никога не са - затова съм се нахилил в края ;-)
Просто е кофти устроен света - парите винаги отиват при производителите на лайна, поради факта, че консуматорите на лайната са лайнари... порочен кръг.
Просто планинското колоездене в онази му форма, покрай която се познаваме, няма нищо общо с горното събитие.
Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Понеделник, 05 Септември 2016 16:06 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори