Начало Събития Събития 2016 Biking Tours - Байк & Каяк уикенд Белмекен - 20-21 август 2016
Biking Tours - Байк & Каяк уикенд Белмекен - 20-21 август 2016
Написано от Организаторите    Четвъртък, 04 Август 2016 07:54    Печат

През месец август Biking Tours отново ви канят при яз. Бeлмекен, този път за комбинация от колоездене и плаване с каяци


ПРОГРАМА

Ден 1, 20.08.16 г.
В 10:30 се срещаме при хижа "Христо Смирненски", отстояща на 10 км от Юндола в посока спортна база Белмекен.

Когато групата се събере, качваме се на велосипедите и поемаме по асфалтов път към язовир Белмекен. Наслаждаваме се на красивия високопланински път, изпълнен с множество диви цветя, горски плодове и красиви чешми. След 1.5 часа или около 10 км ще достигнем контрастената на яз. Белмекен, където ще ни чакат най-бързите, леки, добре оборудвани и луксозни двуместни каяци! Влизаме по двойки в тях, като следваме инструкциите на професионален каяк инструктор, и гребем до стената на язовира и обратно, наслаждавайки се на красиви гледки и приятното усещане от возенето с каяците. 
Предвиждаме обяд на открито в района на язовира. 
Карането на каяците ще продължи и след обяда до 18-19 ч, след което се връщаме с велосипедите в хижата, където ще останем за нощувка!

Веломаршрутът се равнява на 18 км по асфалт и не се изискват сериозни умения по планинско колоездене!
Каяк приключението ще бъде около 2-3 часа за всеки участник!

Вода по маршрута има на много места има. Язовир също има. ;).
-----------------------------------------
Ден 2, 21.08.16 г.

Когато групата е готова, ще тръгнем отново на велопреход, за да се насладим на красиви местности, реки, поляни и пътеки. 
Ще предложим два маршрута - за напреднали и за начинаещи!
Това е маршрутът за напредналите: Изкачваме се по асфалта до язовира, след което караме по добре утъпкан и маркиран път в посока х. "Грънчар". От този път ще се отделим след 10-ина километра или час-два каране, за да се впуснем в истинска планинска авантюра по разнообразен черен път между реките Леевещица и Черна Места. Преминавайки през интересни за каране терени, ще достигнем голям разклон на основния ни път, откъдето ще се отделим, за да хвърлим поглед на още едно уникално място - Софан дере, което ще ни издигне нависоко, за да продължим с наслаждаването на гледките. Преминавайки през река Софан в плитката ѝ част, се издигаме още малко по горски път, за да достигнем едно от съседните била на Рила, откъдето ще може да видим като на картинка селата Смолево, Пашови и други, които се намират в Родопа планина. Ще продължим да караме по черен път, който минава през местност Манашица и ще ни изведе отново на асфалтовия път Юндола- Белмекен, за да се върнем на изходна точка.

Днешното каране е около 40-49км. Очаквано време за изминаване 4-6 часа.
Вода по маршрута има.

Маршрутът за начинаещи е възможен по асфалт или черен път в зависимост от желанията на групата и е с дължина 10-15 км или 2-3 часа
-----------------------------------------
Определяме този маршрут като изключително приятен и красив, подходящ за начинаещи планински велосипедисти и каякари със средна физическа подготовка.
В маршрута няма силно технични и трудни участъци.
-----------------------------------------
Нощувки: 
Спим в хижа "Хр. Смирненски" в стаи с 2 и 3 легла със собствен санитарен възел на цена 15 лв./ на легло. Може и на палатков лагер в района на хижата.
Тези, които искат да се настанят от петък вечер, не е проблем!

Храна: Първия ден ще обядваме в района на яз. Белмекен на открито - предвиждаме да направим барбекю или сандвичи. Вечерята ще бъде в хижата, ресторантът е добре зареден и храна може да си носим. 
За вторият ден всеки сам си подсигурява храната.

-----------------------------------------
Организационната такса за събитието е 90 лв. и включва водач/и, застраховка злополука, оборудвани двуместни каяци и професионален водач, съпътстващ транспорт за извънредни ситуации, багаж, храна и екипировка. 
Имаме възможност да подсигурим транспорт за хора и велосипеди от София до х."Христо Смирненски" и обратно, като цената за транспорта е 20 лв. в двете посоки!

Записването става на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. или на тел. 0888881245 - Нено Делирадев.
Краен срок за записване 18.08.2016 г.
Моля, изпращайте три имена, ЕГН и актуален телефон, както и желание за нощувка палатка или хижа.

Очакваме Ви!

https://web.facebook.com/events/1083003528465134/


Add this to your website

Коментари

Моля, влезте в профила си, за да публикувате коментар
Последна промяна ( Четвъртък, 04 Август 2016 10:23 )
 

Стани сътрудник на MTB-BG.com

Ако желаете ваши материали да бъдат публикувани в MTB-BG.com, ето няколко лесни начина да ни ги изпратите:

ИЗПРАТИ СТАТИЯ

Сложете текстов файл и снимки в архив (zip или rar) и ни ги изпратете, като използвате линка вляво. Във файла напишете вашето име или псевдоним. Ако ползвате снимки от други автори, задължително е те да са дали разрешение за публикуването им в MTB-BG.com и да са споменати имената/псевдонимите им.


ИЗПРАТИ СНИМКИ

Ако желаете да изпратите отделни снимки (до 5 бр.), най-лесно е да запишете автора и заглавието на снимката като име на файла (например: "ivan-ivanov_zalez-nad-Rila.jpg") и да ги изпратите, като използвате линка вляво. Ако желаете да изпратите повече снимки (над 5 бр.), най-добре е да ги сложите в архив (zip или rar) и да го изпратите, като използвате линка вляво. Можете в името на архива да посочите автора и заглавие за албума (например: "ivan-ivanov_karane-v-Rila.zip") или да включите в архива текстов файл, където да добавите име/псевдоним, заглавия и описания на снимките. Ако не сте автор на снимките, задължително е да имате разрешение от автора за публикуването им в MTB-BG.com и да посочите неговото име/псевдоним.


ПОВЕЧЕ...

Ако желаете да разгледате всички начини, по които можете да ни изпращате материали за публикуване, натиснете линка вляво.

Партньори